24 січ. 2020 15:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

108

0

9 шкіл у Вінницькій області закрили на карантин

9 шкіл у Вінницькій області закрили на карантин

Навчання призупинили у закладах Тульчинського, Жмеринського, Могилів-Подільського та Козятинського районів.


9 шкіл у Вінницькій області закрили на карантин

У Вінницькій області дев’ять шкіл закрили на карантин через високий рівень захворюваності на грип на ГРВІ. Навчання призупинили у закладах Тульчинського, Жмеринського, Могилів-Подільського та Козятинського районів.

Про це Вiнниця.info розповіла заступниця директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Чорна.

Ситуацію із захворюваністю в інших школах моніторять.

За даними Лабораторного центрі МОЗ у Вінницькій області, протягом тижня спостерігається середній рівень інтенсивності захворюваності на грип та ГРВІ, що є на 10,0 % нижчим середнього рівня. За медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулось 9589 осіб, серед захворілих 5810 (60,6 %) дітей.Було госпіталізовано 544 особи в тому 432 дитини. Летальних випадків не зареєстровано.

Найвищі рівні захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції реєструвались у Барському, Жмеринському, Могилів – Подільському, Муровано-Куриловецькому та Тиврівському районах.

«З початку епідемічного сезону у вірусологічній лабораторії отримано 1 позитивний результат на вірус парагрипу, 1 на вірус грипу А та 2 на аденовірус. Отримано 1 позитивний результат на вірус грипу типу А H3 та 15 позитивних на вірус грипу типу А H1», - зазначають у Лабораторному центрі.

Нагадаємо, з жовтня вінничани можуть придбати в аптеках вакцини від грипу.

Вінниця.info