22 трав. 2020 17:14

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 17:47
Місто
0

107

0

Адаптивний карантин у Вінниці: які пом’якшення режиму погодила міська рада. Протокол

Адаптивний карантин у Вінниці: які пом’якшення режиму погодила міська рада. Протокол

22 травня відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вінницької міської ради.


Адаптивний карантин у Вінниці: які пом’якшення режиму погодила міська рада. Протокол


22 травня відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вінницької міської ради. Там погодили розпочати відновлення роботи муніципального транспорту та візового відділу Генерального консульства республіки Польща. Дитячі садочки готуються приймати малечу, а готелі - клієнтів. А також – дозволити проводити спортивні змагання, а у храмах – релігійні заходи. Всі пом’якшення карантинного режиму передбачають дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Протокол рішення комісії оприлюднили на сайті Вінницької міськради.

«1. Продовжити на території Вінницької ОТГ термін дії заходів щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19… до 22 червня поточного року.

2. Вважати такими, що втратили чинність,пункт 6.6 (наявність довідок (витягів наказів), виданих керівниками підприємств, установ та організацій для проїзду в громадському транспорті) та протокол міської комісії від 20.05.20 №24.

3. Встановити, що у разі, коли конструктивні особливості транспортного засобу (трамвай, тролейбус) та автомобільного транспорту, що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міський маршрутах, передбачають відокремлення кабіни водія від салону, водію дозволяється знаходити в кабіні без маски.

4. Дозволили роботу в режимі прийому відвідувачів візового відділу Генерального консульства Республіки Польща у Вінниці за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

5. Дозволити проведення релігійних заходів у культових спорудах, розташованих на території Вінницької міської ОТГ, за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів та перебування в споруді не більше 1 особи на 10 метрів квадратних.

6. Дозволити роботу готелів (крім функціонування ресторанів у готелях) за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

7. … Розпочати з 1.06.2020 поступове відновлення освітнього процесу у закладах дошкільної освіти усіх форм власності з обов’язковим виконанням підготовчих заходів:

  • проходження працівниками закладів дошкільної освіти медичного огляду (у разі необхідності);
  • розконсервація систем очистки води;
  • проведення лабораторних досліджень якості води;
  • забезпечення необхідними дезінфікуючими, мийними та антисептичними засобами, безконтактними термометрами, бактерицидними лампами, тощо;
  • підготовка території та приміщень закладів, а саме здійснення гігієнічної та санітарної обробки;
  • замовлення необхідних продуктів харчування.

Після відновлення освітнього процесу, здійснювати його з дотриманням протиепідемічних заходів з урахуванням рекомендацій МОЗ та МОН.

8. Дозволити проведення спортивних заходів за умови обмеження кількості учасників до 50 осіб та відсутності глядачів, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

9. Звернути увагу керівників установ, підприємств, організацій і населення на необхідність суворо дотримуватись вимог та рекомендацій головного санітарного лікаря щодо дотримання умов карантину».

Нагадаємо, що 22 травня у Вінницькій області в рамках чергового етапу послаблення карантину почали функціонувати автовокзали, а на рейси виїхали міжміські автобуси.

У Вінниці громадський транспорт відкрили для всіх пасажирів. У Вінниці відновлює роботу візовий відділ Генерального консульства Республіки Польща, що розташований за адресою вул. Миколи Оводова, 51.

Раніше в МОЗ опублікували інформацію, що буде дозволено, а що – заборонено з 22 травня. Ввечері 21-го травня на Урядовому порталі опублікували нову постанову про те, які заборони в окремих регіонах і коли будуть знімати. Раніше в Міністерстві повідомили про запровадження в Україні адаптивного карантину, який поки триватиме до 22 червня.

Вінниця.info