17 верес. 2010 18:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

45

0

Адвокат: Якщо вірити Пукачу, то Кучмі, Литвину й Джизі справ не уникнути

Адвокат: Якщо вірити Пукачу, то Кучмі, Литвину й Джизі справ не уникнути

Про це заявила представник удови Георгія Гонгадзе Мирослави Валентина Теличенко


Адвокат: Якщо вірити Пукачу, то Кучмі, Литвину й Джизі справ не уникнути

Якщо вірити свідченням Олексія Пукача, то немає законного способу уникнути кримінальної справи відносно Леоніда Кучми, Володимира Литвина й Миколи Джиги.

Про це заявила представник удови Георгія Гонгадзе Мирослави Валентина Теличенко в інтерв'ю для "Дзеркала тижня".

На запитання про роль у справі про вбивство журналіста Гонгадзе екс-президента Кучми, голови адміністрації президента у 2000 році, а нині спікера Литвина й нинішнього вінницького губернатора Джиги, адвокат відповіла:

"Якщо дотримуватися версії, що замовником убивства був Кравченко, і вірити свідченням Пукача - то я не бачу можливості законно уникнути порушення кримінальної справи й щодо названих вами осіб".

"За результатами вивчення матеріалів, зібраних досудовим слідством, я буду формулювати конкретні клопотання й щодо встановлення обставин злочину. Зокрема, щодо замовлення убивства й перепоховання тіла, які мені не здаються досить проясненими, і щодо окремих осіб, чиї імена фігурують у свідченнях Пукача", - заявила Теличенко.

При цьому вона спростувала думку про те, що нові фігуранти у справі про вбивство Георгія Гонгадзе будуть автоматично звільнені від відповідальності через давність вчинення злочину.

"Стаття про вбивство з обтяжуючими обставинами передбачає покарання включно з довічним ув'язненням. А це означає, що, незалежно від давності, якщо будуть установлені особи, у діях яких убачається склад цього злочину, - тільки суд може винести рішення про звільнення від відповідальності з огляду на давність", - сказала адвокат.

"Без судового рішення уникнути такої відповідальності не можна", - наголосила Теличенко.

 

Українська правда

0
0