26 листоп. 2019 17:22

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

85

0

«Аеропорт Вінниця» відсудив у авіакомпанії YanAir майже пів мільйона

«Аеропорт Вінниця» відсудив у авіакомпанії YanAir майже пів мільйона

ТОВ «ЯнЕір» ЛТД не повністю розрахувалось з вінницьким аеропортом за послуги обслуговування


«Аеропорт Вінниця» відсудив у авіакомпанії YanAir майже пів мільйона

Господарський суд Житомирської області задовольнив позов КП «Аеропорт Вінниця» до ТОВ «ЯнЕір» ЛТД про стягнення 476,4 тис гривень боргу за надані послуги. Рішення набрало законної сили 13 листопада.

Впродовж 2016 - 2019 років між КП «Аеропорт Вінниця» та ТОВ «ЯнЕйр» ЛТД діяв договір щодо надання послуг з наземного обслуговування, в якому зазначено перелік послуг і тарифи. Встановлено, що розрахунки за надані послуги відповідач здійснює упродовж п`яти робочих днів з дати отримання рахунків позивача та після підписання акту виконаних робіт за попередній період.

Позивач належним чином виконав взяті на себе зобов`язання та надав відповідачу послуги з наземного обслуговування, що підтверджується актами наданих послуг.

В свою чергу відповідач оплатив надані послуги, однак не в повному розмірі. По чотирьох рахунках «ЯнЕір» ЛТД не здійснив оплату в повному розмірі.

Враховуючи, що надання послуг з аеропортового обслуговування засвідчують акти виконаних робіт, які підписані сторонами та скріплені печатками підприємств, за відсутності будь-яких заперечень щодо якості наданих послуг, а також відомостей про сплату вартості отриманих послуг в повному обсязі, суд задовольнив вимогу КП «Аеропорт Вінниця» про стягнення 476 418,90 грн заборгованості з ТОВ «ЯнЕір» ЛТД.

Рішенням суду також покладено на ТОВ «ЯнЕір» ЛТД витрати на судовий збір в сумі 7 146 гривень.

Вiнниця.info