10 груд. 2010 16:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Новини компаній
0

57

0

Афіша - вірний провідник в світі прекрасного

Афіша - вірний провідник в світі прекрасного

 Коли хочеться дізнатися новини про майбутні культурні події, шанувальники мистецтва звертаються за допомогою до вірної афіші.


 Коли хочеться дізнатися новини про майбутні культурні події, шанувальники мистецтва звертаються за допомогою до вірної афіші. Звичайно, є газета, Інтернет та інші джерела інформації, але саме афіша, як стара знайома, приваблює увагу і дає цікавий і повний огляд майбутніх прем′єр. Розповідає не тільки її текст. але й фотографії, художні зображення. Важливим є і стиль афіші, адже вона повинна зацікавити і запросити відповідного глядача. Художник, створюючи афішу, передає ще й своє ставлення до фільму чи вистави, концерту чи фестивалю. Афіша має довгу історію, має свої особливості жанру і стилю. Адже оформлення анонсу спортивної події відрізнятиметься від анонсу дитячого концерту. Її першу бачить глядач, підходячи до театру чи концертного залу, і саме вона дає певний настрій на подальші години перегляду. 

Культурне життя такого великого міста, як Київ, багатогранне і насичене. Afisha сповіщає про події, що задовольнять самі різноманітні смаки. Любителям класичного мистецтва багато вражень подарує вистава «Алєко» і «Кармен-сюїта» , що відбудуться в Національному академічного театрі опери і балету України імені Т.Г.Шевченко. Національним колоритом забарвлена опера М.Лисенко «Наталка Полтавка», чарівна музика Чайковського зробить перегляд «Євгенія Онєгіна» незабутнім. Грудень радо запрошує на класичні вистави в головний академічний театр країни. Шанувальники драматичного мистецтва зацікавлені будуть прочитати повідомлення про цікаві спектаклі в Національному академічному театрі російської драми імені Лесі Українки. Це і класичні п′єси «Дядюшкин сон», «Доходное место», і сучасні – «Наполеон и корсиканка», «Бабье лето». Театральна афіша знайомить з акторами, задіяними в виставах, містить фотографії. Не менш цікавим є репертуар інших театрів та гастрольні спектаклі. Московські та пітерські актори зігріють киян в зимні вечори своєю талановитою грою. Вистава «Самая-самая» в «Жовтневому палаці, «novocento 1900» з юбіляром Олегом Меншиковим в Національному академічному театрі опери і балету та багато інших яскравих подій. Особливий жанр афіші - це анонсування дитячих вистав, свят, концертів. Особливо святковими і чарівними художники намагаються зробити розповідь про новорічні ялинки, святкові ранки, конкурсні розваги. Прикрашені зображеннями Діда Мороза, Снігурочки, різнокольорової ялинки. Такі афіші навіть після свят дарують веселі спомини. Театр юного глядача покаже дуже новорічне дійство – казку «Дванадцять місяців», Музичний театр для дітей та юнацтва – класичного «Лускунчика» та «Ніч перед Різдвом». Такі вистави ніби переносять дітей в казкові країни, а ще виховують гарний смак і чуття прекрасного. 

Не забувають афіші розповідати і про циркові покази. Яскраві плакати з зображенням звірів, клоунів і факірів завжди приваблюють увагу і вміють запросити в дивовижний світ цирку. Національний цирк України і цирк «Кобзов» постійно оновлюють свій репертуар, дивують глядачів магічними та ризиковими номерами. Зимовий день буде теплим і веселим, якщо відгукнутися на запрошення афіші і відвідати разом з дітьми циркове дійство. Дійсно, талановито виконана афіша не залишить байдужим і допоможе зорієнтуватися в великому виборі концертів, вистав, конкурсів. А також буде гарною згадкою про цікаву подію в культурному житті. Недарма актори зберігають афіші своїх спектаклів, це частина швидкоплинного життя.


0
0