1 жовт. 2015 13:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

173

0

Аграрна партія висунула своїх представників на місцеві вибори

Аграрна партія висунула своїх представників на місцеві вибори

 Вінницькі аграрії обрали своїх представників до рад різних рівнів


 25 вересня, в м Вінниця. в актовому залі Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН, урочисто пройшла XI конференція Вінницької обласної організації Аграрної партії України.

Делегати конференції з усіх районів Вінницької області обговорили та затвердили список кандидатів в депутати до Вінницької обласної ради та затвердили перший номер в списку, яким став голова Вінницького обласного осередку - Корнійчук Олександр Васильович. На конференції також було обговорено ряд важливих питань, що стосувалися виборчого процесу в містах та районах Вінницької області.

Завершилася конференція врученням партійних квитків. Було вручено більше 70 партійних квитків, з яких 10 отримали члени "Молодіжного крила Аграрної партії України", які цікавляться політикою та активно приймають участь у виборчому процесі.

На сьогоднішній день Аграрна Партія Україна стабільно займає певні лідируючі позиції на політичній арені нашої країни. Вона невпинно розвивається і до її складу входять все більше відомих культурних та політичних діячів. Основною складовою цієї партії є аграрії нашої країни. Адже Українське село це – душа нашої країни. Популярність цієї партії не оминула і Вінницьку область. В зв’язку з цим у громади Вінниччини виникає чимало запитань до голови Вінницької обласної партійної організації Аграрної партії України, директора Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН - Корнійчука Олександра Васильовича. 

На сьогоднішній день Аграрна Партія Україна стабільно займає певні лідируючі позиції на політичній арені нашої країни. Вона невпинно розвивається і до її складу входять все більше відомих культурних та політичних діячів. Основною складовою цієї партії є аграрії нашої країни. Адже Українське село це – душа нашої країни. Популярність цієї партії не оминула і Вінницьку область. В зв’язку з цим у громади Вінниччини виникає чимало запитань до голови Вінницької обласної партійної організації Аграрної партії України, директора Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН - Корнійчука Олександра Васильовича. 

Які основні завдання ставить перед собою Аграрна Партія?

Аграрна галузь сьогодні – локомотив національної економіки. Щоб утримати ці позиції, аграрії мусять іти у владу і роблять це у складі нашої партії. Ми вважаємо своїм завданням підтримати столітні традиції та сприяти їх поширенню на всю територію України. Не секрет, що всі наші традиції краще за все збережені у селах, які, нажаль,  невпинно вимирають. Ми ставимо за мету для себе – збереження і розвиток Українського села, а це і культура, і традиції, і розвиток фермерства. Саме через питання збереження української історії та культури, яке входить до основних завдань партії, нещодавно в партію вступили такі активні жінки як Влада Литовченко та Маргарита Січкар. Також важливим пунктом є повернення влади народу, щоб українці могли впливати на доленосні рішення в країні. Будемо працювати над підвищенням рівня життя міських жителів. Але ж і тут ми розуміємо, що чим вищий рівень життя на селі, тим вищий у міських громадян.  

Хто фінансує вашу партію, адже у зв’язку з вашою популярністю,  поповзли чутки про активне фінансування вашої партії бувшими регіоналами?

Партія на сьогоднішній день на 100% фінансується лише внесками самих аграріїв, членів аграрної партії. Партія не має ніяких одноосібних інвесторів, чи підтримки будь – кого з минулих чи теперішніх олігархічних сил.  Партійна структура збудована за принципом демократичного централізму і тому ми не допускаємо нікого, хто міг би одноосібно фінансувати, а отже керувати нашою партією. Усі ми вносимо кошти і усі ми разом приймаємо рішення на партійних з’їздах. Жодної копійки ми не взяли у олігархів, тому ми дуже спокійні в цьому питанні. Усі наші аграрії сходяться на одній думці – незалежність у фінансовому питанні, дає незалежність у прийнятті рішень. Тому дуже важливим є те, що ми сформували абсолютно незалежну, самодостатню команду людей, яких знають в районах, області, як гарних господарників, благодійників та професіоналів своєї справи. А щодо чуток – скажу так: нас помітили, спробували зламати – не вдалося.  Ми багато кому з бувших одіозних фігур, наступаємо на болючі мозолі принциповою позицією та незалежністю. А люди мудрі, самі усе побачать, хто є хто у сучасній політиці.

Хто з Вінницької області на сьогодні входить до вашої партії, і активно фінансує її?

Основна маса вінницького осередку аграрної партії – це фермери та представники сільської місцевості, яких обирає, чи висуває громада. Але до нас приєднуються і культурні діячі, і лікарі, і викладачі, по місту – знані підприємці, спортсмени і, навіть, власниці салонів краси. Ось лише невеликий список імен, які уже в списках нашої партії: Костянтин Костянтинович Дудар з Гайсинського району, Микола Васильович Мельник з Козятинського району,  Василь Никифорович Мордванюк з Крижопільського району,Олег Іванович Ковбасюк – Бершадського району,  Олександр Петрович Шевчук - знаний господарник Оратівського району, Микола Олексійович Яськов, з Тульчинського району. Це великі фермери, що приймають участь у фінансуванні  нашої партійної структури. Також до складу нашого вінницького обласного партійного осередку приєдналася Асоціація фермерів та приватних господарств Вінницької області на чолі з Інною Іванівною Кухарчук. Валерій Платонович Башинський, директор торгівельної бази «Руслана»  та Олена Володимірівна Крутікова, директор Спортивного комплексу «Атлант», Артем Вікторович Павлік, заступник директора ТОВ «Будівельно-монтажне управління 6» увійшли до партії, представляючи місто Вінниця.  На разі ставимо за мету розбудову молодіжного крила партії, делегували 15 представників в кандидати депутатами до Вінницької районної ради. Адже молодь потрібно повертати до села.

У випадку проходу до місцевої чи обласної ради Вінниччини, які ваші першочергові кроки для досягнення вашої мети?

Українці – кмітлива та працелюбна нація, за відсутності підтримки держави діють за принципом «допоможи собі сам». Найкращим прикладом цього є створення кооперативів – добровільних об’єднань селян, що об’єднують свої ресурси заради збільшення власних прибутків. Ми прагнемо, щоб такі питання, як: кому належить земля, ринок землі не затребуваний, найродючіші землі «гуляють», зникли з нашого лексикону. Що стосується міста – то вже доведено, що одне створене робоче місце у селі, дає 12 у місті. Ми говоримо про додаткову переробку продукції і, відповідно, заснування нових підприємств, щоб Україну не сприймали як сировинний придаток, бо на нашому зерні проданому за копійки з України, інші країни заробляють в рази більше коштів, завдячуючи саме переробці – а це й є нові робочі місця, відповідно розбудова соціальної сфери і т.д. Якщо ми будемо продавати не просто зерно, а, наприклад, макарони, чи печиво, зроблені з цього зерна, то в процесі виготовлення ще  будуть задіяні додаткові робочі місця на млині, на пекарні чи заводі, при упаковці, маркетингу, продажу та доставці, а це все й є додаткова вартість, яка дає прибутки і генерує створення малого та середнього бізнесу, а відповідно і робочі місця та гідну заробітну платню.

Що б ви могли сказати від себе нашим співвітчизникам?

Коли мене агітували вступити до цієї партії, спочатку я відмовлявся, адже уже давно спостерігаючи, за політичними змінами зневірився в політиці. Але коли подивився на систему організації цієї партії, перечитавши ідеологію. Я повірив, адже вірю в свої сили, в сили громади і тієї команди порядних людей, які об’єдналися задля захисту інтересів звичайних людей, аграріїв та підприємців. Тому хочу попросити співвітчизників зважувати свої рішення, коли віддаєте свій голос за ту чи іншу партію на виборах. Потрібно пам’ятати, що у всіх нас є діти та онуки і вони заслуговують на життя у прекрасній країні, яка має для цього усе. Ми маємо унікальний шанс відродити наше село, а отже і економіку України  в цілому.

Прес-служба Вінницької обласної організації Аграрної партії України.

Аграрна партія висунула своїх представників на місцеві вибори

Аграрна партія висунула своїх представників на місцеві вибори - фото 2

Аграрна партія висунула своїх представників на місцеві вибори - фото 3

 

Аграрна партія висунула своїх представників на місцеві вибори - фото 4