24 груд. 2010 19:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Економіка
0

50

0

Ахметов купує банк "Ренесанс Капітал"

Ахметов купує банк "Ренесанс Капітал"

Компанія Сістем Кепітал Менеджмент, що пов’язують із найбагатшим українцем Ренатом Ахметовим, купує 100% акцій АТ "Банк Ренесанс Капітал


Ахметов купує банк "Ренесанс Капітал"

Компанія Сістем Кепітал Менеджмент, що пов’язують із найбагатшим українцем Ренатом Ахметовим, купує 100% акцій АТ "Банк Ренесанс Капітал".

"22 грудня Група СКМ і Група "Ренесанс Кредит" досягли згоди щодо купівлі СКМ 100% акцій АТ "Банк Ренесанс Капітал" - бренд "Ренесанс Кредит"", - йдеться в повідомленні СКМ.

Відзначимо, що СКМ належить Першим український міжнародний банк і Донгорбанк - відповідно 13-й і 23-й за розміром активів на початок жовтня 2010 року.

Фінансовими радниками виступили ПУМБ та ІК "Ренесанс Капітал".

"Для СКМ банківський бізнес є одним з найбільш пріоритетних, тому ми зацікавлені в його розширенні і в освоєнні нових сегментів фінансового ринку, зокрема - роздрібного та POS-кредитування", - зазначив Ілля Архипов, директор з розвитку бізнесу СКМ.

"Ми купуємо готовий бізнес, включаючи клієнтську базу і портфель кредитів. СКМ володіє необхідними ресурсами і досвідом для розвитку даного бізнесу", - наголосив він.

Угода буде завершена після отримання всіх необхідних дозволів Національного Банку та Антимонопольного комітету.

Як повідомлялося, "Ренесанс Груп", російська материнська структура українського банку "Ренесанс Кредит", давно підшуквала своїй "дочці" нових власників.

Група "Ренесанс Кредит" входить в російську "Ренесанс Груп"і включає в себе банк "Ренесанс Капітал" в Росії і банк "Ренесанс Капітал Україна" в Україну.  

Економічна правда


0
0