24 листоп. 2020 16:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Культура
0

141

0

Актори з Бару записали відео-композицію у пам'ять жертв Голодоморів

Актори з Бару записали відео-композицію у пам'ять жертв Голодоморів

Її презентують 28 листопада, коли Україна вшановує День пам’яті жертв голодоморів


Актори з Бару записали відео-композицію у пам'ять жертв Голодоморів


28 листопада, коли Україна вшановує День пам’яті жертв Голодоморів, театр «Барський МХАТ», що на Вінниччині, презентує відео-композицію «Одне свідоцтво смерті на мільйони душ» в режимі онлайн.

«Наші актори читатимуть поезію про жорстокі події тих часів. За локацію обрали ліс. Голодомор – страшна сторінка історію українського народу, яку наш колектив не може оминути. Пам'ять про ті жахливі події має жити у серцях людей та стати пересторогою сучасним «сталінам» та «косіорам», розповідає Вінниця.info Роман Григор’єв, заступник директора Барського МХАТу, спеціаліст з питань культури Барської міської ради.

Відеозапис демонструватимуть у соціальних мережах упродовж дня. Через карантинні обмеження Барський МХАТ презентує цьогоріч більшість своїх проєктів у режимі онлайн.

«Один з них антиковідний «Театр біля мікрофона», в рамках якого, за підтримки Європейського Союзу, було створено три аудіоконцерти: дитячий, бардівської пісні та художньої самодіяльності місцевого підприємства УТОСу», зауважує Григор’єв.

Також у соцмережах демонстрували композицію «Кохання, як воно є» з незрячими акторами у головних ролях. Проєкт було підтримано Українським культурним фондом.

Новини в зручному форматі в нашому телеграм каналі - https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info