30 листоп. 2021 14:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

255

0

Активний майданчик для активних людей: у Війтовецькій громаді на Вінниччині запрацював Центр активності громадян

Активний майданчик для активних людей: у Війтовецькій громаді на Вінниччині запрацював Центр активності громадян

Центр активності громадян відкрили завдяки програмі EGAP, яка виконується Фондом «Східна Європа» та фінансується Швейцарією у партнерстві з Війтовецькою громадою, товариством «Хмільницьке» та Жданівським цукровим заводом агропромхолдингу «Астарта-Київ»


Активний майданчик для активних людей: у Війтовецькій громаді на Вінниччині запрацював Центр активності громадян

У Війтівецькій територіальній громаді Хмільницького району нещодавно запрацював Центр активності громадян – креативний та комфортний простір для обговорень, консультацій, зустрічей та навчання цифровій грамотності.

Центр активності громадян відкрили завдяки програмі EGAP, яка виконується Фондом «Східна Європа» та фінансується Швейцарією у партнерстві з Війтовецькою громадою, товариством «Хмільницьке» та Жданівським цукровим заводом агропромхолдингу «Астарта-Київ».

Активний майданчик для активних людей: у Війтовецькій громаді на Вінниччині запрацював Центр активності громадян

«Фонд «Східна Європа» в рамках реалізації програми EGAP прагне поліпшити взаємодію влади та громади. Власне, для того, аби було місце, де можна налагоджувати таку взаємодію в рамках програма по всій Україні планується відкрити 40 подібних Центрів. І другий Центр в Україні було відкрито саме у Війтівцях», ­- розповідає регіональна координаторка проєкту EGAP Оксана Киричук – «Загалом тут відчувається якісна взаємодія, відчувається прагнення громади до змін. Це означає, що ті зусилля, які ми докладаємо, будуть точно не даремними».

Активний майданчик для активних людей: у Війтовецькій громаді на Вінниччині запрацював Центр активності громадян - фото 2

Будь-хто може провести захід у Центрі активності громадян. Для цього достатньо забронювати час у відкритому календарі. Це дозволить мешканцям громади бачити повний перелік активностей та долучатися до них. У Центрі створено комфортні умови, якісно влаштовані місця для роботи, є все необхідне– оргтехніка, мультимедійна система, вільний доступ до мережі Інтернет. Кожен бажаючий тут може вільно попрацювати, відкрити для себе щось нове, проводити своє дозвілля із користю, генерувати нові цікаві ідеї, а головне - не бути байдужим до розвитку своєї громади.

«Кожен мешканець нашої громади, який буде працювати в цьому закладі, має можливість на творчість, на самореалізацію, отримає змогу гуртувати навколо себе активних громадян для розвитку самих себе та нашої громади», -розповідає Станіслава Ядвіжина, сільський голова Війтівецької ТГ.

Активний майданчик для активних людей: у Війтовецькій громаді на Вінниччині запрацював Центр активності громадян - фото 3

Центр створено у співпраці із фондом «Східна Європа» та соціальними партнерами громади – агрофірмою «Хмільницьке» та Жданівський цукровий завод компанії «Астарта-Київ». Закладвдалося зробити досить комфортним та функціональним. Тут є можливість проводити семінари, тренінги, воркшопи та інші різноманітні зібрання. Ініціатори та партнери впевнені, що в цих стінах буде згенеровано не одну креативну та корисну для мешканців і громади ідею.

«ТОВ «Хмільницьке» також буде долучатися до цієї роботи та обговорення таких ідей. Ми їх будемо подавати, адже нам не байдужа доля цієї громади», - наголошує генеральний директор ТОВ «Хмільницьке» компанії АСТАРТА Віктор Рижук. – «Ми значну частину коштів вкладаємо у розвиток громад на території присутності нашого підприємства, і це має свій позитивний вплив на ці території та мешканців зокрема. Ми – за партнерство та розвиток».

Партнери із АСТАРТИ профінансували будівельні та ремонтні роботи та передали громаді якісне та сучасне приміщення, яке відповідає усім сучасним нормам. Також Центр було забезпечено мультимедійним, інтерактивним комплексом, який дозволить відвідувачам якісно та доступно презентувати свої ідеї та доносити їх до слухачів.

«Приємно те, що до відкриття Центру активності громадян долучився і соціально-відповідальний бізнес, - ділиться враженнями регіональна координаторка проєкту EGAP Оксана Киричук. - Адже тільки тоді, коли є якісна взаємодія влади, громади та бізнесу, можливо створити успішну країну, власне те, до чого ми всі прагнемо».

Першим заходом у Центрі активності громадян стало засідання Молодіжної ради «Єдність», члени якої продовжили напрацьовувати кроки задля покращення своєї громади. Сподіваємося, у його стінах народиться багато класних ідей та проєктів.

Активний майданчик для активних людей: у Війтовецькій громаді на Вінниччині запрацював Центр активності громадян - фото 4

Активний майданчик для активних людей: у Війтовецькій громаді на Вінниччині запрацював Центр активності громадян - фото 5

Активний майданчик для активних людей: у Війтовецькій громаді на Вінниччині запрацював Центр активності громадян - фото 6