4 верес. 2019 11:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

112

0

Альбом «Визначні пам’ятки Вінниччини» оновлять розділами про «Мури», Леонтовича і учасників АТО

Альбом «Визначні пам’ятки Вінниччини» оновлять розділами про «Мури», Леонтовича і учасників АТО

Редакційна колегія має забезпечити до 1 листопада поточного року підготовку матеріалів для перевидання альбому «Визначні пам’ятки Вінниччини»


Альбом «Визначні пам’ятки Вінниччини» оновлять розділами про «Мури», Леонтовича і учасників АТО

Згідно із розпорядженням голови обласної Ради від 30 серпня 2019 року №165 «Про перевидання альбому «Визначні пам’ятки Вінниччини» 3 вересня відбулося засідання редакційної колегії. Розпочав нараду голова обласної Ради, голова редакційної колегії Анатолій Олійник, а також зачитав зміст розпорядження.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної ради.

Редакційна колегія має забезпечити до 1 листопада поточного року підготовку матеріалів для перевидання альбому «Визначні пам’ятки Вінниччини».

Директорка Вінницького обласного краєзнавчого музею, заступниця голови редакційної колегії Катерина Висоцька зазначила, що вже було здійснено три видання такого альбому.

Перше видання було здійснене у 2011 році до 80 –річчя Вінницької області. Після того, було здійснено ще два перевидання альбому, – розповіла Катерина Іванівна. – Цьогоріч ми знову подали на конкурс, який проводиться коштом обласного бюджету та виграли його. Альбом «Визначні пам’ятки Вінниччини» необхідно оновити й доповнити, адже вже пройшов час і відбулися певні зміни. Варто також врахувати і низку законів щодо декомунізації. Адже в розділі «Шляхами української революції» необхідно внести частину змін в термінології, назвах населених пунктів та картах.

Альбом «Визначні пам’ятки Вінниччини» оновлять розділами про «Мури», Леонтовича і учасників АТО

Альбом буде так само складатися із восьми розділів, оскільки це перевидання, структура альбому не буде змінюватися, він лише збільшиться на вісім сторінок. Зараз книга має 400 сторінок, на конкурс було подано – 408 сторінок.

У новій редакції буде додано ще два розділи, зокрема, «Вшанування Героїв Небесної Сотні» та «Загиблі в АТО/ООС».

Окрім цього, Катерина Висоцька підкреслила, що вже є і нові напрацювання, дослідження, які стосуються історії і археології.

Ми хочемо в ті розділи, які є в альбомі внести доповнення та зміни, маємо нові фото, нові пам’ятники, – сказала директорка краєзнавчого музею. – За останні вісім років маємо нові археологічні дослідження та розкопки, які було б цікаво розмістити в альбомі. Маємо чим доповнити інформацію щодо пам’яток сакральної архітектури, зокрема, Барського жіночого монастиря ХVII - початок XX ст. та Хресної дороги в Шаргороді.

Доповниться інформація й стосовно розділів «Відлуння величі садиб Поділля» та матеріали «Микола Леонтович».

Також будуть додані підрозділи –«Підкурганні поховання ямної культурно-історичної спільноти (кінець II—початок I тис. до н.е.)» та «Вінницькі Мури».

Альбом «Визначні пам’ятки Вінниччини» оновлять розділами про «Мури», Леонтовича і учасників АТО - фото 2

Вiнниця.info, фото пресслужби Вінницької обласної ради