27 січ. 2021 10:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

108

0

АМКУ перевірить вінницького постачальника газу через високі ціни для населення

АМКУ перевірить вінницького постачальника газу через високі ціни для населення

АМКУ розпочало справи щодо газопостачальних підприємств, у яких ціни були віщі ніж в конкурентів


АМКУ перевірить вінницького постачальника газу через високі ціни для населення

Південно-Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розпочало розгляд справ щодо чотирьох газопостачальних підприємств за ознаками зловживання монопольним (домінуючим) становищем. Це ТОВ «Хмельницькгаз Збут», ТОВ «Вінницягаз Збут», ТОВ «Чернівцігаз Збут», ДП «Кременецьке управління з постачання та реалізації газу» (Тернопільська обл.)

Про це зазначено в повідомленні Південно-Західного міжобласного територіального відділення АМКУ.

Відділення встановило, що тарифи підприємств на природний газ для потреб населення у період з листопада 2020 року по січень 2021 року були значно вищими порівняно із цінами конкурентів.

«Оскільки є підстави вважати, що споживачі сплачували за природній газ за завищеними цінами, ми проведемо ґрунтовне дослідження і дамо відповідну оцінку діям газопостачальних підприємств», - повідомив голова Відділення Олег Федорчук.

Раніше, Північне територіальне відділення АМКУ розпочало справи щодо шести газопостачальних компаній через встановлення завищених цін на газ для населення. Це ТОВ «Київоблгаз збут», ТОВ «Житомиргаз збут», ТОВ «Чернігівгаз збут», ТОВ «Черкасигаз збут», ТОВ Уманьгаз збут» та ДП «КиївГазЕнерджі».

Відомо, що з січня 2021 року ціна на природний газ для населення Вінниччини, які є споживачами «Вінницягаззбут», становить 9,89573 грн за 1 кубічний метр. Для 0,4% клієнтів ТОВ «Вінницягаз Збут», які стали учасниками акції «Твоя енергонезалежність» ціна газу взимку від 4,49 до 5,49 грн за куб. м. Вартість доставки від «Вінницягаз» - 2,016 за 1 кубічний метр (без ПДВ).

Українці можуть самостійно обирати будь якого постачальника газу. На ринку більше 50 постачальників і їх ціни в січні суттєво відрізнялись в одних до 7 гривень, в інших - вище 10 гривень за кубометр. Детальні інструкції, як змінити постачальника газу: ТУТ.

Нагадаємо,Уряд встановив граничну ціну на газ для населення на рівні 6,99 грн за кубометр. Для вінничан, яких обслуговує ТОВ «Газовик», знизили тариф на доставку газу.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-канал https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info