19 жовт. 2010 17:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Економіка
0

42

0

АМКУ відмовив Ахметову

АМКУ відмовив Ахметову

Антимонопольний комітет підтвердив своє схвалення про об'єднання російського "ВимпелКому" та "Київстару"


АМКУ відмовив Ахметову

Антимонопольний комітет підтвердив своє схвалення про об'єднання російського "ВимпелКому" та "Київстару".

Зокрема, АМКУ залишив без змін своє рішення про об'єднання активів компаній Telenor ASA та Altimo Holdings & Investments Ltd у новому операторі мобільного зв'язку - компанії VimpelCom Ltd., повідомляє прес-служба комітету.

Як відомо, процедуру перегляду рішення комітет розпочав у квітні 2010 року на підставі відповідного клопотання ТОВ "АСТЕЛІТ".

Зокрема, звернення стосувалося некоректного, на думку компанії, розрахунку часток на ринку послуг мобільного зв'язку та обсягу фактично задіяного радіочастотного ресурсу.

Згодом, у липні ТОВ "АСТЕЛІТ" повідомило про втрату актуальності заяви у зв'язку з переглядом поточного стану та впливу світових тенденцій розвитку телекомунікаційних ринків на галузь зв'язку України.

Під час процедури перегляду рішення комітет зібрав у мобільних операторів інформацію про обсяги діяльності за весь 2009 рік.

А також отримав від Національної комісії регулювання зв'язку додаткову інформацію про стан та перспективи розвитку радіочастотного ресурсу.

Зокрема встановлено, що структура ринку мобільного зв'язку у 2009 році порівняно з попередніми роками не зазнала суттєвих змін.

За результатами проведеного дослідження Комітет не знайшов достатніх підстав для скасування рішення про об'єднання активів компаній Telenor ASA та Altimo Holdings & Investments Ltd у новому операторі мобільного зв'язку - компанії VimpelCom Ltd.

Як повідомлялося, у березні АМКУ схвалив об'єднання "Київстару" і "ВимпелКому", однак у квітні рішення було припинено у зв'язку з отриманням додаткових фактів, наданих оператором "АСТЕЛІТ" (бренд Life:)).

5 жовтня 2009 Altimo і Telenor домовилися про об'єднання "Вимпелкома" і "Київстару", вирішивши створити новий спільний оператор стільникового зв'язку - компанію VimpelCom Ltd., яка буде надавати інтегровані послуги стільникового зв'язку в Росії, України та інших країнах СНД, а також у Грузії, В'єтнамі, Камбоджі, Лаосі.  

 

Економічна правда


0
0