12 серп. 2010 16:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Економіка
0

30

0

Антимонопольники зобов'язали виробників спредів припинити обман споживачів

Антимонопольники зобов'язали виробників спредів припинити обман споживачів

і вказувати назву своєї продукції на лицьовій стороні упаковки


Антимонопольники зобов'язали виробників спредів припинити обман споживачів

Антимонопольний комітет зобов'язав 12 виробників спредів припинити недобросовісну конкуренцію і вказувати назву своєї продукції на лицьовій стороні упаковки.

Таке рішення було ухвалене на засіданні АМКУ у четвер, 12 серпня.

Комітет провів дослідження ринку масла, спредів та сумішей рослинних жирів, в ході якого виявив низку порушень конкурентного законодавства під час маркування продукції.

За даними АМКУ, низка виробників спредів та сумішей рослинних жирів вказують вид товару тільки на бічній частині упаковки і дрібним шрифтом, при цьому на лицьовій стороні упаковки товару розміщують назву товару "Фермерське", "Вершкове", "Карпатське", "Балтське", "Селянське", "Легке", "Французьке", не вказуючи поруч з ними слово "серед".

При цьому всі ці назви середнього роду, як і слово "масло", хоча слово "серед" - чоловічого роду.

За висновками фахівців Антимонопольного комітету такі дії виробників спредів можуть ввести в оману споживачів, і потенційний споживач може переплутати товар і придбати його як масло, оскільки ця продукція на полицях магазинів, як правило, розміщується поруч з маслом.

Для захисту інтересів споживачів АМК видав обов'язкові до виконання рекомендації щодо припинення недобросовісної конкуренції 12 виробникам спредів, у тому числі 2 – з Вінницької області: ВАТ "Зарічненський молокозавод", ТОВ "Андрушівський маслосирзавод", ДП "Старокостянтинівський молочний завод", ЗАТ "Галичина", ТОВ фірма "Квітень", ТОВ "Люстдорф", ТОВ "Балтський молочно-консервний комбінат дитячих продуктів", ДП "Львовагропродукт" ТОВ "Мить", ВАТ "Молочник", ВАТ "Рожищенський сирзавод", ТОВ "Тульчинський маслосирзавод" та ВАТ "Решетилівський маслозавод".

АМКУ зобов'язав ці підприємства вказувати на лицьовій стороні упаковки повну назву товару: масло, спред або суміш рослинних жирів.

Як відомо, на відміну від масла, спреди та суміші рослинних жирів містять у своєму складі рослинний жир з масовою часткою загального жиру: у спредів - від 50 до 85%, а в суміші жирової - не менше 99%.

 

УНІАН


0
0