24 берез. 2022 21:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

228

0

«Антонов» просить світ допомогти у відбудові легендарного літака «Мрія»

«Антонов» просить світ допомогти у відбудові легендарного літака «Мрія»

Літак знищили російські окупанти в лютому цього року


«Антонов» просить світ допомогти у відбудові легендарного літака «Мрія»

Державне підприємство «Антонов» просить міжнародну спільноту створити Міжнародний фонд відродження транспортного літака Ан-225 «Мрія», який російські окупанти знищили в Гостомелі наприкінці лютого цього року.

Про це повідомляє пресслужба підприємства.

«ДП «АНТОНОВ» пишається вдалою розробкою літака Ан-225 «Мрія» та відмічає, що за десятиліття експлуатації поява літака в аеропортах України та за кордоном постійно й незмінно викликає захоплення тисяч фахівців і шанувальників авіації, а також звичайних людей різних країн. Дійсно, літак перетворився на легенду, символ вищих технічних досягнень світової авіаційної спільноти ХХ і ХХІ століть, перлину авіабудування.

У лютому 2022 року сталося лихо. У ході агресії проти України літак Ан-225 «Мрія» був зруйнований. Ця втрата приголомшила колектив ДП «АНТОНОВ», світову авіаційну спільноту, безліч замовників із перевезення вантажів найбільшим літаком», – йдеться у повідомленні.

У підприємстві вважають за необхідне не допустити повної безповоротної втрати легендарного літака як одного із символів сучасності та розпочати роботи з відродження флагмана транспортної авіації Ан-225 «Мрія». Для цього є всі підстави – конструкторська та науково-технічна документація, а найголовніше –бажання колективу ДП «АНТОНОВ». Але на сьогоднішній день у підприємства обмаль коштів.

Підприємство звертається по фінансову підтримку проекту відродження «Мрії» до влади країн світу, світових фірм з авіаційного виробництва літаків та їхніх агрегатів, іноземних фірм-партнерів, які брали участь у створенні літаків та іншої продукції марки «АН» і були постачальниками своїх виробів під час серійного виробництва літаків «Антонова», шанувальників авіації та всіх небайдужих.

Нагадаємо, 27 лютого російські окупанти знищили флагман української авіації – легендарний Ан-225 «Мрія». Це відбулося на аеродромі «Антонов» в Гостомелі під Києвом, де перебував літак. Його відновлення коштуватиме більше 3 млрд доларів і потребуватиме тривалого часу. Україна докладе усіх зусиль, аби ці роботи оплатила держава-агресор.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info