2 квіт. 2020 10:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

81

0

Апарати ШВЛ отримали від МХП лікарні Ладижина та Тростянця

Апарати ШВЛ отримали від МХП лікарні Ладижина та Тростянця

Також до медичних закладів Ладижина та Тростянця доправили хірургічні халати, шапочки, бахіли, інкубаційні трубки та дезінфікуючі засоби


Апарати ШВЛ отримали від МХП лікарні Ладижина та Тростянця

Перші два апарати штучної вентиляції легень від агроіндустріального холдингу МХП отримали лікарні Ладижина і Тростянця. Загалом компанія МХП виділила 15 мільйонів гривень на допомогу медичним закладам Вінниччини в боротьбі з пандемією небезпечного коронавірусу COVID-19. Вінницька область є однією з пріоритетних для агрохолдингу, адже тут працюють кілька великих підприємств, що входять до МХП: «Вінницька птахофабрика», «Зернопродукт МХП», «Агрокряж», комбікормовий комплекс «ВКВК» та чотири елеватори.

За словами заступника голови правління МХП з корпоративної соціальної відповідальності Ігоря Лещенка попередньо проведено зустрічі з головними лікарями районних медзакладів, визначено першочергові потреби і наразі придбане обладнання починає надходити до лікарень.

  • Агроіндустріальний холдинг МХП є соціально відповідальною компанією, тому активно долучився до допомоги у подоланні пандемії коронавірусу в Україні. До загальнодержавного фонду вже перераховано 55 мільйонів гривень, додатково 15 мільйонів виділено для Вінницької області та 14 для Черкаської. Наразі через Благодійний фонд «МХП - Громаді» закуповуються апарати ШВЛ та засоби індивідуального захисту, які вже передаються лікарням. Перші два апарати ШВЛ надійшли до медичних закладів Ладижина та Тростянця, адже саме тут проживає найбільше співробітників наших підприємств. На черзі інші лікарні області, які прийматимуть хворих на коронавірус, – розповів Ігор Лещенко.
  • Апарати ШВЛ отримали від МХП лікарні Ладижина та Тростянця

Також до медичних закладів Ладижина та Тростянця фахівці соціальної служби МХП доправили хірургічні халати, шапочки, бахіли, інкубаційні трубки та дезінфікуючі засоби. Найближчим часом такі ж набори отримають лікарні Тульчина та Калинівки.

Як зазначає Ігор Лещенко, є бажання закупити все необхідне і одночасно, але є величезні складнощі з придбанням, адже сьогодні буквально увесь світ бореться з пандемією і медичне обладнання доводиться вишукувати всіма можливими і неможливими способами. Незважаючи на цю вкрай непросту ситуацію, завдяки професіоналізму команди холдингу, яка займається закупівлею необхідних засобів, перші замовлення уже доставлені, решта знаходяться у дорозі та найближчим часом будуть спрямовані до лікарень.

В МХП переконані, що спільними зусиллями та діями, пандемію COVID-19 в Україні ми подолаємо. Карантинні заходи, допомога влади і бізнесу медичним закладам, самодисципліна українців, підтримка одне одного і нарешті весна, тепло і гарний настрій сприятимуть здоров’ю людей.

Апарати ШВЛ отримали від МХП лікарні Ладижина та Тростянця - фото 2