30 серп. 2019 16:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

109

0

«Пальто мадам Гройсман…» – австралійська вінничанка презентувала книгу спогадів про Вінницю

«Пальто мадам Гройсман…» – австралійська вінничанка презентувала книгу спогадів про Вінницю

Ірина Нісіна презентувала свою книгу «Пальто мадам Гройсман или Жмеринка-Жмеринка, Винница: немного лет назад»


«Пальто мадам Гройсман…» – австралійська вінничанка презентувала книгу спогадів про Вінницю

29 серпня австралійська письменниця Ірина Нісіна презентувала свою книгу «Пальто мадам Гройсман или Жмеринка-Жмеринка, Винница: немного лет назад». Нині випустили лише 40 примірників. Зібрані кошти за продаж книг, авторка передасть на лікування поранених на Донбасі вінничан.

Про це йдеться на сайті Вінницької ОДА.

Ірина Нісіна – член міжнародної спілки письменників «Новий сучасник». Входить до складу австралійської асоціації письменників. Її твори друкують у літературних журналах багатьох країн світу.

Нова книга австралійської вінничанки щойно з друкарні. Поки що побачили світ лише 40 примірників, надрукованих у Вінниці. Кожен, хто придбав книгу, поспішав отримати власноручний автограф відомої землячки.

«Пальто мадам Гройсман…» – австралійська вінничанка презентувала книгу спогадів про Вінницю

Вінницький поет і письменник Михайло Каменюк розповів, що почав знайомитись із творчістю Ірини Лялі Нісіної в інтернеті. Особливу увагу досвідченого майстра слова привернули її розповіді про рідну Вінницю: «Попросив її надіслати нову книгу. Не відклав до того часу, поки не дочитав до кінця. Історія з мадам Гройсман – реальна.

З письменницею домовилися про презентацію книги по її приїзді до Вінниці. Видання об’ємне, у ньому понад 300 сторінок. І всі розповіді – про нашу Вінницю. Нам навіть вдалося надіслати примірники книги обласним бібліотекам», —говорить Михайло Каменюк

«Пальто мадам Гройсман…» – австралійська вінничанка презентувала книгу спогадів про Вінницю - фото 2

Ірина Нісіна навчалася у 17-й школі м. Вінниці. Після школи вчилась у педагогічному інституті. По закінченні вишу вчителювала у 29-й школі, працювала в бібліотеці імені Шевченка. Тож у залі «тімірязєвки» вінницька австралійка бачила цього вечора чимало знайомих очей: колеги, однокласники, сусіди, знайомі. Саме для них Ірина Ляля Нісіна з неабияким натхненням і майстерністю читала свої яскраві, справді талановиті твори.

Письменниця пояснила, що у пані Гройсман є реальний прототип, як, зрештою, в усіх персонажів книги. Ірина Нісіна детально описує своїх земляків. Насамперед тих, з якими виростала, спілкувалася. Але є й такі образи, про яких вона чула від старих людей, від своїх рідних – усе це разом створює дивовижну симфонію, зібрану в одній книжці під назвою «Пальто мадам Гройсман или Жмеринка-Жмеринка, Винница: немного лет назад».

Зовсім скоро книга Ірини Нісіної вийде на Вінниччині значно більшим накладом, тож усі бажаючі зможуть придбати її для власної бібліотеки.

«Пальто мадам Гройсман…» – австралійська вінничанка презентувала книгу спогадів про Вінницю - фото 3

«Пальто мадам Гройсман…» – австралійська вінничанка презентувала книгу спогадів про Вінницю - фото 4

«Пальто мадам Гройсман…» – австралійська вінничанка презентувала книгу спогадів про Вінницю - фото 5

Вінниця.info, фото Вінницької ОДА