18 січ. 2011 17:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

37

0

Азаров наказав Колеснікову набудувати автобанів

Азаров наказав Колеснікову набудувати автобанів

Будівництво автобанів планується провести за рахунок акцизів на паливо, які дозволять за державні кошти розвивати дорожнє господарство


Азаров наказав Колеснікову набудувати автобанів

Віце-прем'єр міністр-міністр інфраструктури Борис Колесніков заявив, що протягом 5 років в Україні планують побудувати нові швидкісні автомагістралі.

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив віце-прем'єру зробити інфраструктуру Україну європейською "за лічені роки".

"За лічені роки наші автошляхи, розв'язки, залізні дороги, вокзали, аеропорти мають набути цілком європейського вигляду і бути, безумовно, європейської якості. На цьому завданні повинен зосередитися віце-прем'єр-міністр-міністр інфраструктури Борис Колесніков", - заявив Азаров.

Колесніков зазначив, що вже визначено основні напрямки, на яких протягом 5 років з'являться автобани.

"Буде побудована трансукраїнська магістраль від Краковця до Успенки і нова Трансдніпровська магістраль на правому березі Дніпра за маршрутом Київ-Канів-Черкаси-Дніпродзержинськ-Дніпропетровськ-Донецьк-Успенка-Ростов-на-Дону". Окрім того, буде закінчено інший важливий об'єкт - трасу Москва-Сімферополь, яка буде повністю швидкісною", - розповів Борис Колесніков.

Будівництво автобанів планується провести за рахунок акцизів на паливо, які дозволять за державні кошти розвивати дорожнє господарство.

За попередньою оцінкою вартість одного кілометра дороги може становити від 1 до 6 млн. доларів.

"Вартість залежить від умов будівництва і тих можливостей, які будуть закладатися у дорожнє полотно. Потрібно розуміти, що чим менше грошей ми витратимо на дорогу, тим неякіснушою вона вийде", - підкреслив Віце-прем'єр-міністр.

"Дзеркало тижня"


0
0