31 січ. 2023 16:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

430

0

Бачити фронт з неба: як на Вінниччині готують операторів БПЛА

Бачити фронт з неба: як на Вінниччині готують операторів БПЛА

Тренування пілотів бойових «пташок»


Бачити фронт з неба: як на Вінниччині готують операторів БПЛА

Безпілотники вже довели свою ефективність у боротьбі з російськими окупантами. Нацгвардійці однієї з військових частин на Вінниччині показали як проходять тренування та навчання операторів БПЛА. Адже охочих пройти курс аеророзвідки та отримати сертифікат - багато. Бійці розуміють, що війна триває і треба бути готовим до будь-яких сценаріїв.

Про це йдеться у відеоматеріалі військовоїчастини 3008 Національної гвардії України.

«Я тільки, як два тижні мобілізований. Мені, як технічному спеціалісту цей напрямок цікавий. До цього я лише бачив деякі відео на Тік току, і хотілося просто бути корисним та опанувати керування безпілотниками», - говорить військовослужбовець.

«Ми проводимо навчання для того, щоб при бойовому завданні боєць зміг виконати завдання. Дрони падають, залітають у куші та дерева. Ламаються лопасті. Людина має розуміти, що це і як з цим працювати. При бойових умовах зовсім складніше»,- говорить інструктор.

Військовослужбовці задоволені якістю навчання, мовляв, після проходження цього курсу можна буде уникнути помилок під час виконання бойових завдань.

«Сьогодні в нас був іспит. В іспиті в нас шість об’єктів, які були розкидані. Повинен був екіпаж їх знайти, відзначити точку GPS, отримати координати і підтвердити ціль, що вона там є. Та бути непомітними, від другого екіпажу. Хтось знайшов все, хтось знайшов 4 точки. Але бійці справились, є розуміння. Не вистачає трішки навику», - додає інструктор.

Не з першого разу вдається курсантам керувати квадрокоптером. Хтось додатково переглядає ще відео-уроки. Найважче, кажуть, шукати ціль на білому снігу.

«Цього навчання достатньо для того аби людина могла зрозуміти, що йому потрібно робити, за чим потрібно дивитися, щоб не втратити дрон і виконати завдання. Але в бойових умовах боєць буде кожного разу відшліфовувати свої навики», - додає інструктор.

Бачити фронт з неба: як на Вінниччині готують операторів БПЛА

Бачити фронт з неба: як на Вінниччині готують операторів БПЛА - фото 2

Бачити фронт з неба: як на Вінниччині готують операторів БПЛА - фото 3

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info