4 берез. 2019 14:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Політика
0

140

0

«Багаті» благодійники: журналісти знайшли на Вінниччині селян – безробітних спонсорів кампанії Тимошенко

«Багаті» благодійники: журналісти знайшли на Вінниччині селян – безробітних спонсорів кампанії Тимошенко

Вінницькі журналісти знайшли фейкових спонсорів Тимошенко, через які "Батьківщина" «узаконювала» гроші


«Багаті» благодійники: журналісти знайшли на Вінниччині селян – безробітних спонсорів кампанії Тимошенко

Під час виборчої кампанії використовують різноманітні методи фінансування кандидатів та підкуп виборців. Інформпростір сколихнуло розслідування Максима Опанасенка (Bihus.info) про фейкових донорів ВО «Батьківщина», які перерахували партії понад 150 мільйонів гривень. Фактично ці гроші пішли на рекламу «Нового курсу» та обіцянок знизити ціну на газ. Вінницькі журналісти знайшли «спонсорів» виборчої кампанії Ю. Тимошенко і серед мешканців Вінницької області. Двоє жителів невеличкого села Івча, що в Літинському районі, зробили внески в фонд партії «Батьківщина» по 150 тисяч гривень. Щоправда чоловіки навіть не знали, що вони є благодійниками.

За інформацією виборчого фонду, безробітний житель Івчі Анатолій Мельничук перерахував на кампанію Батьківщини 148,4 тисяч гривень, але чоловік каже що не розбирається в цьому, але їздив підписувати якість «бумаги».

«Я не один був нас було багатенько. В документах нічого не соображаю… Ми прийшли щось розписались, туди-сюди нічого не знаю» - каже Анатолій журналістам і повідомляє, що обіцяли 10 - 20 тисяч за підпис.

Інший мешканець того ж села Івча, Григорій Шуліченко, ніби то зробив внесок в розмірі 149,7 тисяч гривень в виборчий фонд Юлії Тимошенко. Він був здивований, дізнавшись, що є «спонсором.

«Про суму перший раз від Вас чую вобше. Я суми не знав, були представники від Тимошенко, нас було 4 чоловіки, ми написали заяву, хто це платив я не знаю», - говорить Григорій Шуліченко.

На запитання журналіста чи обіцяли фінансову винагороду за підпис, пан Григорій каже, "очікував що щось за це буде, але не отримав нічого".

Заяви політиків мають властивість відрізнятись від фактичних дій. Сьогодні, 4 березня у Вінниці представники 5 політичних сил, серед яких і «Батьківщина», публічно підписали Меморандум «За чесні вибори». Під час прес-конференції говорили про неприпустимість підкупу виборців і заявили, що будуть боротись з цим ганебним явищем. Звинувачували чинного гаранта та силовиків у тиску. Логічно, що журналіст поцікавився в керівниці обласного осередку «Батьківщини» Людмили Щербаківської, звідки в партії такі багаті спонсори.

«Кожна людина має право надати благодійну допомогу любій партії. Це законно і кошти в кожної людини абсолютно є. Це були невеликі кошти – від гривні до 100 тисяч. Є заможні і не заможні. Тому кожен зробив внесок для того, щоб наша країна змінилась і щоб наш лідер Юлія Тимошенко стала Президентом», - відповіла Людмила Михайлівна.

Нагадаємо, перед сесією облради, «Батьківщина» збирає мітинг, щоб до переліку з 95 питань внести рішення про імпічмент. Якщо засідання зірвуть, ряд програм, що стосується життєдіяльності області залишаться без фінансування.

Вiнниця.info

title

title