8 лип. 2016 10:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Влада
0

81

0

Гроші на оздоровлення та надбавки за службу в АТО. Які виплати отримують вінничани при демобілізації

Гроші на оздоровлення та надбавки за службу в АТО. Які виплати отримують вінничани при демобілізації

 Нацгвардія розповідає звільненим після служби в АТО військовослужбовцям про майнові права і обов’язки 


Гроші на оздоровлення та надбавки за службу в АТО. Які виплати отримують вінничани при демобілізації

 Національна гвардія України нагадує військовослужбовцям Вінниччини, які звільняються в запас, про їхнє право на грошові допомоги.

«При демобілізації фінансова служба зобов’язана виплатити звільненому в запас бійцю АТО допомогу на оздоровлення. Для  цього військовослужбовець має надати рапорт на виплату за 2016 рік. Також боєць має право на компенсацію за невикористані дні щорічної відпустки за 2016 рік, на одноразову грошову допомогу у разі звільнення та грошове забезпечення, допомоги,   надбавки та винагороди на день звільнення», - говориться в повідомленні Національної гвардії України.

У НГУ зазначають, що для  того, щоб отримати усі можливі виплати, після демобілізації військовослужбовець має отримати під час звільнення припис до військкомату за місцем проживання, заповнений військовий квиток, витяг із наказу про виключення зі списків особового складу військової частини та документи про участь у бойових діях та антитерористичній операції – пакет для отримання статусу учасника бойових дій, які не отримали під час служби, довідка про участь в АТО.

Додатково військовослужбовець має отримати довідку про доходи за період служби, яка може бути корисною під час встановлення на облік у центрах зайнятості, для перерахунку пенсій та пільг, а також документи про обставини поранення, контузії, іншого ушкодження здоров’я, лікування в медичних закладах.

Водночас у Нацгвардії називають перелік речей, які військовослужбовці зобов’язані здати у військові частини – це спальні мішки, гумові чоботи, фляги, тактичні окуляри. Натомість є речі, які демобілізовані можуть залишити собі – це одяг, такий як шапка-вушанка, польовий кашкет, польові куртки та штани, черевики, ремені та фуфайки.     

Вінниця.інфо