15 берез. 2019 17:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

97

0

Безробітним вінничанам тепер допомагатимуть кар’єрні радники

Безробітним вінничанам тепер допомагатимуть кар’єрні радники

З 1 січня 2019 року в усіх філіях Вінницького обласному та міському центрах зайнятості, тепер працюють кар’єрні радники


Безробітним вінничанам тепер допомагатимуть кар’єрні радники

У службі зайнятості почав діяти новий Порядок реєстрації і перереєстрації безробітних громадян. З 1 січня 2019 року в усіх філіях Вінницького обласному та міському центрах зайнятості, тепер працюють кар’єрні радники. Кар’єрний радник несе відповідальність за сприяння у працевлаштуванні, виходячи з інтересів клієнтів.

По це повідомляє прес-служба Вінницької ОДА.

Кар’єрні радники – це співробітники центру зайнятості, які надають послуги громадянам, які шукають роботу, у тому числі тим, які мають роботу, але бажають її змінити, зареєстрованим безробітним та здійснюють супровід таких осіб з метою їх подальшого працевлаштування.

У процесі роботи кар’єрні радники допомагають клієнтам усвідомити свої сильні особистісні якості, самостійно визначити наявні конкурентні переваги, зокрема, здібності, навички. Спільно з клієнтом складають індивідуальний план надання послуг чи план працевлаштування.

Крім того, кар’єрні радники навчають, як самостійно здійснювати пошук роботи, як готуватися до співбесід, як підготувати резюме тощо. Надають клієнтам інформацію про умови та можливості проходження формального чи неформального професійного навчання. Кар’єрний радник несе відповідальність за сприяння у працевлаштуванні, виходячи з інтересів клієнтів. Це ланка, яка зв’язує свого клієнта з потенційними роботодавцями, навчальним закладом, іншими структурними підрозділами центру зайнятості.

«Інститут кар’єрного радника запроваджений задля того, щоб надавати громадянам послуги за індивідуальним підходом. Він допоможе не лише у покращенні послуг для своїх клієнтів, а й підвищить ефективність співпраці центрів зайнятості з роботодавцями, так як працівники, які будуть працевлаштовані за сприяння кар’єрних радників, відповідатимуть потребам та запитам конкретних роботодавців», - зауважила директор Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська.

Хоча інститут кар’єрного радника тільки впроваджується, вже є реальні результати, зокрема, з початку 2019 року працевлаштовані 493 особи, які працювали з кар’єрними радниками.

Вінниця.info