25 лют. 2020 14:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

201

0

Бібліотека на Старому місті «переїхала» в нове приміщення. Фото

Бібліотека на Старому місті «переїхала» в нове приміщення. Фото

Бібліотека обслуговує близько 2500 відвідувачів.


Бібліотека на Старому місті «переїхала» в нове приміщення. Фото

Бібліотека-філія № 2, яка є єдиним закладом культури та дозвілля мікрорайону Старе місто, віднедавна приймає читачів в новому просторому приміщенні, яке знаходиться на розі вул. Смірнова/1-го Українського провулку, 23/6.Жителі мікрорайону тепер мають можливість працювати у комфортних умовах в читальному залі, відвідувати інформаційний центр, клуби та гуртки. Бібліотека обслуговує близько 2500 відвідувачів.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

Будівля, яку займала бібліотека-філія №2 раніше, розташовувалася неподалік, по вул. Маяковського, 122. Це був будинок площею трохи більше 130 квадратних метрів без водопостачання та зі зручностями у дворі. Перших читачів тут почали приймати ще у 1947 році. Останній капітальний ремонт тут був у 1980-х роках. Останнім часом будівля перебувала у вкрай незадовільному технічному стані, і працювати та приймати відвідувачів в ній уже було неможливо.

Наприкінці 2019 року міська рада орендувала для цієї бібліотеки велике просторе приміщення площею у понад 200 кв м у новобудові по вул. Смірнова/1-му Українському провулку, 23/6. Тут облаштували читацьку залу, дорослий та дитячий абонемент і книгосховище. Також за рахунок бюджету громади придбали сучасні бібліотечні меблі.

Міський голова Сергій Моргунов 25 лютого приїхав до закладу, щоб поспілкуватись з колективом, як їм працюється на новому місці. Керівник міста передав у подарунок комп’ютер. Та поцікавився, чи є у відвідувачів запит на користування сучасними електронними пристроями.

Бібліотека на Старому місті «переїхала» в нове приміщення. Фото

Директорка міської Централізованої бібліотечної системи Ірина Івасюк розповіла, що таке бажання у користувачів вінницьких бібліотек є – наприклад, читати електронні версії періодичних видань.

«Люди старшого віку приходять у бібліотеку, цікавляться здебільшого періодикою. У кількох бібліотеках міста ми проводимо курси комп’ютерної грамотності. До нас часто приходять люди старшого віку і просять навчитися користуватися смартфонами, адже є уже такі газети та журнали, які виходять тільки в електронному вигляді,» - каже Ірина Івасюк.

Почувши це, міський голова запропонував колективу Централізованої бібліотечної системи розробити проект на зразок курсів цифрової грамотності для людей середнього і старшого віку. Щоб у бібліотеках їм допомогли опановувати сучасні електронні пристрої, навчили користуватись мобільними додатками, соцмережами та месенджерами. Адже багато хто у поважному віці соромиться попросити про це рідних, а ще є і одинокі люди. Навчання цифровій грамотності сприятиме їх соціалізації, адже вони зможуть спілкуватись зі своїми друзями та рідними з допомогою месенджерів, знайомитись з іншими людьми у соцмережах, читати новини в мережі Інтернет.

Додатково:

Бібліотека-філія №2 працює з понеділка по четвер з 10:00 до 19:00, у суботу та неділю з 10:00 до 18:00. П’ятниця – вихідний, остання середа місяця – санітарний день.

Бібліотека на Старому місті «переїхала» в нове приміщення. Фото - фото 2

Бібліотека на Старому місті «переїхала» в нове приміщення. Фото - фото 3

Бібліотека на Старому місті «переїхала» в нове приміщення. Фото - фото 4

Бібліотека на Старому місті «переїхала» в нове приміщення. Фото - фото 5

Бібліотека на Старому місті «переїхала» в нове приміщення. Фото - фото 6

Бібліотека на Старому місті «переїхала» в нове приміщення. Фото - фото 7

Бібліотека на Старому місті «переїхала» в нове приміщення. Фото - фото 8

Бібліотека на Старому місті «переїхала» в нове приміщення. Фото - фото 9

Бібліотека на Старому місті «переїхала» в нове приміщення. Фото - фото 10

Вінниця.info, фото - із сайту ВМР