28 квіт. 2020 12:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

67

0

Більше 13 мільйонів для Київського мосту: що ремонтуватимуть та коли почнуть роботи

Більше 13 мільйонів для Київського мосту: що ремонтуватимуть та коли почнуть роботи

Попередній підрядник не виконав всіх зобов’язань, тому довелося оголосити новий тендер, результати якого мають стати відомі найближчим часом


Більше 13 мільйонів для Київського мосту: що ремонтуватимуть та коли почнуть роботи

13 лютого департамент капітального будівництва Вінницької міськради оголосив тендер на завершення робіт щодо реконструкції Київського мосту, оскільки попередня компанія, яка займалася його ремонтом, не виконала своїх зобов’язань, і через суд договір з нею розірвали. Найближчим часом в місті мають оголосити переможця тендеру і визначити остаточну ціну завершальних робіт. Наразі сума становить близько 13,7 мільйонів гривень.

Про це повідомив під час свого брифінгу 28 квітня міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

«Слід нагадати, що ще в 2016-ому році був проведений тендер і укладено відповідну угоду з переможцем тендеру, а саме ‒ київською компанією ТОВ «МСУ-2» на реконструкцію Київського мосту. Ви пам’ятаєте, в якому він стані був. І, фактично, ще рік чи два, і він міг би бути взагалі в достатньо серйозному аварійному стані.

На жаль, під час проведення всіх цих робіт, згідно цих угод, підрядник не виконав всі свої зобов’язання. В першу чергу, це стосувалося облаштування тротуарів і захисту бетонних конструкцій під самим мостом. Департамент капітального будівництва подав відповідну заяву до суду, де відповідним рішенням суду було розірвано цю угоду з компанією «МСУ-2», і оголошено новий тендер на завершення робіт. Знову ж таки, акцентую увагу, що мова йде про облаштування спеціального покриття тротуару, чого не зробила київська компанія, і потрібно захистити залізобетонні конструкції під мостом, облаштувати сходи, зовнішнє освітлення і перила. Найближчими днями вже буде оголошений переможець тендеру, і тоді ми остаточно зможемо констатувати, яка ж остаточна вартість цих робіт і в який період часу ці роботи будуть зроблені», ‒ розповів мер.

Нагадаємо, Київський міст почали ремонтувати у березні 2017-го. Першочергово вартість робіт оцінили у 56 мільйоні гривень, однак за кілька років сума витрат збільшилася майже до 100 тисяч гривень. Відкриття мосту призначили до Дня Незалежності у 2018-му.

Вінниця.info

title