7 трав. 2020 09:41

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Здоров‎’‎я
0

76

0

Більше 152 мільйонів гривень передали на лікарні Вінниччини за квітень в межах Програми медичних гарантій

Більше 152 мільйонів гривень передали на лікарні Вінниччини за квітень в межах Програми медичних гарантій

Найбільші суми отримали три лікарні


Більше 152 мільйонів гривень передали на лікарні Вінниччини за квітень в межах Програми медичних гарантій

За квітень НСЗУ виплатила 152,5 мільйонів гривень 65-ти медзакладам Вінниччини, які надають екстрену та спеціалізовану допомогу. Кошти виплатили в межах Програми медичних гарантій. Найбільші суми отримали три лікарні. Загалом по Україні виплатили понад 4 млрд грн 1619-ти закладам, з них – 466 мільйонів отримаи 25 центрів екстреної медичної допомоги.

Про це повідомили під час онлайн-конференції НСЗУ.

1594 спеціалізованих закладів отримали за квітень близько 4 млрд грн за договором з НСЗУ. З яких понад 17,7 млн грн було перераховано приватним закладам та лікарям-ФОП. У Вінницькій області найбільші суми нарахувань за контрактом з НСЗУ з комунальних закладів отримали Вінницька обласна психоневрологічна лікарня ім. акад. І.О. Ющенка – 8,13 млн грн, Вінницька обласна дитяча лікарня та Вінницька міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги – по 7,5 млн грн.

Нагадаємо, з 1 квітня пацієнт вільно обирає лікарню та лікаря не лише на первинці, а і для спеціалізованої допомоги. На вибір пацієнта не впливає ані реєстрація, ані форма власності закладу. Головна умова вибору - контракт лікарні з НСЗУ. Всього 61 приватний медзаклад і 4 лікаря-ФОП підписали договір з НСЗУ на надання послуг зі спеціалізованої медичної допомоги та отримали в квітні понад 17,7 млн грн. До топ-3 приватних центри за розміром оплати від НСЗУ входить ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна» (6,6 млн грн), ПАТ «Мотор Січ» (1,7 млн грн), а також ТОВ «Багатопрофільна клініка Святого Миколая» (майже 1,7 млн грн).

Умовою фінансування є надання закладами електронної звітності. Кожна надана послуга, кожна консультація фіксується в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ). Достовірні дані - основа для прийняття рішень, в тому числі й фінансових. З 1 квітня в ЕСОЗ лікарі виписали пацієнтам понад 100 тис. електронних направлень. З них близько 82% - направлення на консультацію спеціаліста, 10% - на візуальні дослідження, 3% - на лабораторні процедури. Решта 5% - це інші види направлень. Також в ЕСОЗ вже зроблено понад 2 млн електронних медичних записів.

Вінниця.info