10 листоп. 2020 10:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

106

0

Більше 200 тисяч вінничан уже отримали муніципальні картки

Більше 200 тисяч вінничан уже отримали муніципальні картки

Це – майже половина населення Вінниці


Більше 200 тисяч вінничан уже отримали муніципальні картки

В грудні 2019 року у Вінниці запустили систему безготівкового розрахунку за проїзд. Оплатити поїздку можна лише через валідатор – за допомогою муніципальної або банківської картки. Готівкою розраховувати у вінницькому транспорті вже не можна.

За майже рік уже 220 тисяч вінничан отримали муніципальні картки. Це – майже половина населення Вінниці.

Про це повідомили на сторінці «Вінницякартсервіс».

«Щоденного, за умов карантину, муніципальним транспортом міста (не враховуючи маршрутні таксі) користуються 140 тис пасажирів, 20 тис з яких здійснюють оплату банківськими безконтактними картками та за допомогою смартфонів (використовуючи Google Pay, Apple Pay), решта ж – використовує Муніципальну картку вінничанина. При цьому, власники МКВ кожного дня здійснюють до 5 тис пересадок – що суттєво дозволяє економити на проїзді», – йдеться в дописі.

Більше 200 тисяч вінничан уже отримали муніципальні картки

Раніше ми писали, що «Вінницякартсервіс» створив зручний додаток для смартфонів, за яким вінничани можуть контролювати витрати муніципальної картки, а також переглядати історію поповнення.

Вінничани можуть поповнювати електронний проїзний – Муніципальну картку, з балансу мобільного рахунку Київстар. Послуга доступна всім абонентам передплаченої форми обслуговування.

Починаючи з 1 травня, оплата за проїзд в громадському транспорті міста здійснюватиметься виключно у безготівковій формі. Оплатити проїзд можна буде за допомогою муніципальних карток вінничанина, безконтактних банківських карток та смартфонів з NFC шляхом прикладання їх до валідатору. Перевірятиме оплату проїзду служба контролю.

Читайте також: Де у Вінниці можна купити картку для оплати проїзду в трамваях? Адреси кіосків.

Вінничани знову скаржаться на списання коштів з карток за «неіснуючі» поїздки у громадському транспорті. «Картсервіс» пояснює причину.

«Вінницякартсервіс» дало відповіді на 7 питань, які найчастіше задають вінничани про оплату проїзду муніципальною і банківською карткою.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info