19 січ. 2023 17:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Економіка
0

133

0

Більшість українців вважають відключення світла справедливим – результати опитування

Більшість українців вважають відключення світла справедливим – результати опитування

44% опитаних високо оцінюють справедливість відключень і лише 17% не задоволені


Більшість українців вважають відключення світла справедливим – результати опитування

Більшість українців вважають, що відключення світла через терористичні атаки росії по об'єктах критичної інфраструктури є справедливим і обґрунтованим.

44% опитаних високо оцінюють справедливість відключень і лише 17% не задоволені – про це свідчать дані соціологічного опитування «Центру Разумкова».

Протягом останніх трьох місяців перед опитуванням у 73% респондентів відключення світла відбувалося більше одного разу на день, у 14% – раз на день, у 7% – кілька разів на тиждень, але не щодня.

Трохи більше половини громадян України не вважають, що відключення електроенергії суттєво впливають на їх життя, 19% відповідають «дуже сильно впливають», 24% – «помірно впливають», 8% – «слабо впливають», 4% – «влагалі не впливають». Найчастіше на цей вплив вказують жителі великих міст.

Дії влади з подолання наслідків обстрілів енергетики українці переважно оцінюють позитивно. Низький рівень задоволення висловлюють 14% опитаних, високий рівень задоволення – 55,5% опитаних.

Справедливим відключення світла вважають 44% опитаних, лише 17% не задоволені.

Нагадаємо, регулятор оштрафував «Вінницяобленерго» за порушення графіків відключення світла. Але підприємство вважає прийняті рішення НКРЕКП щодо штрафів за недотримання справедливих графіків відключень й неналежне інформування споживачів, несправедливими та готове оскаржувати їх у суді.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info