18 верес. 2020 16:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

103

0

Біля Бару споруджують сміттєсортувальну станцію, яка обслуговуватиме дві об’єднані громади

Біля Бару споруджують сміттєсортувальну станцію, яка обслуговуватиме дві об’єднані громади

Територіальне охоплення проекту – 95 населених пунктів з чисельністю населення понад 50 тисяч осіб


Біля Бару споруджують сміттєсортувальну станцію, яка обслуговуватиме дві об’єднані громади

В Іванівцях Барського району розпочали будівництво сміттєсортувальної станції, яка обслуговуватиме Барську та Копойгородську ОТГ. Вже зробили фундамент, а наприкінці жовтня мають звести ангар.

Про це повідомив голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов.

«Кошторисна вартість проєкту – 16,3 млн грн. Вартість за результатами тендерної процедури – 14,7 млн грн. (обласний бюджет – 7,0 млн грн, місцевий бюджет – 7,7 млн грн, в тому числі у 2020 році – 3,0 млн грн).

На що підуть кошти?

Проєктом передбачено будівництво ангару з навісом, адміністративно-побутової будівлі, придбання та монтаж обладнання, технічне переобладнання наявної сортувальної лінії.

Для запуску сміттєсортувальної лінії до кінця 2020-го необхідно виконати першочергові роботи на 10,0 млн грн.

Проєктна потужність сортувальної лінії – 15 т/зміну, або 4,7 тис. т/рік», - зазначено в дописі голови облдержадміністрації.

Проектна потужність сортувальної лінії – 15 т/зміну, або 4,7 тис. т/рік. Передбачається також створення 15 нових робочих місць. Територіальне охоплення проекту – 95 населених пунктів з чисельністю населення понад 50 тисяч осіб.

Нагадаємо, 20 серпня на бюджетній комісії Вінницької обласної ради узгодили, що з обласного екологічного фонду виділяють 7 мільйонів гривень на будівництво сміттєсортувальної лінії на полігоні у Барському районі.

Біля Бару споруджують сміттєсортувальну станцію, яка обслуговуватиме дві об’єднані громади

Біля Бару споруджують сміттєсортувальну станцію, яка обслуговуватиме дві об’єднані громади - фото 2

Біля Бару споруджують сміттєсортувальну станцію, яка обслуговуватиме дві об’єднані громади - фото 3

Біля Бару споруджують сміттєсортувальну станцію, яка обслуговуватиме дві об’єднані громади - фото 4

Раніше ми писали, що Северинівська об’єднана територіальна громада, що на Вінниччині, обзавелася першою в Україні сміттєсортувальною станцією на колесах. Її конструкція дозволяє працювати зі сміттям на території двох сільських рад, що входять в ОТГ – Северинівської та Чернятинської. Придбали техніку також за кошти екологічного фонду – 85% вартості профінансували з обласного бюджету, ще 15% - з місцевого.

На території на території Пляхівської сільської ради (Козятинський район) працює станція, потужність якої дозволяє сортувати сміття зі всього району. Робота комплексу передбачає комбіноване сортування (ручне та механізоване) з виділенням відходів чорних та кольорових металів, склотари, пластмаси, дерева та паперу.

Також в Іллінцях виготовляють тротуарну плитку з сміття і будуть утилізувати медичні відходи. На виробництві працює 15 людей. Загалом створено 32 робочих місця. Плиткою вимостили тротуари в Іллінцях. Раніше також Вінниця.info публікувала фоторепортаж з Іллінців – місто потопає у тисячах різнокольорових квітів, які вирощують за доходи від сміття. Та розповідали, про початок виробництва тротуарної плитки зі сміття.

Вінниця.info, фото з сторінки Сергія Борзова