30 листоп. 2020 12:01

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 17:47
Місто
0

236

0

Біля школи №24, що на Поділлі, хочуть збудувати муніципальне житло. Жителі сусідніх будинків проти

Біля школи №24, що на Поділлі, хочуть збудувати муніципальне житло. Жителі сусідніх будинків проти

Люди скаржаться на те, що за планом, який їм надавали під час покупки квартири, на тій території мав бути дитячий садочок


Біля школи №24, що на Поділлі, хочуть збудувати муніципальне житло. Жителі сусідніх будинків проти


Виконком Вінницької міської ради ухвалив рішення щодо будівництва 7-го об’єкту з програми «Муніципальне житло Вінницької міської об’єднаної територіальної громади».

Багатоквартирний будинок з вбудованими нежитловими приміщеннями планують звести по вул. Анатолія Бортняка, навпроти школи №24.

«Замовник будівництва об’єкту Програми – міське комунальне підприємство «Вінницький фонд муніципальних інвестицій». Управитель фонду фінансування будівництва – ТОВ «Муніципальний фонд управління та фінансування будівництва», – йдеться в документі.

Мешканці кількох будинків, що по вулиці Анатолія Бортняка, які межують з територією, де планують будівництво – проти зведення багатоповерхівки. Люди скаржаться на те, що за планом, який їм надавали під час купівлі квартири, на тій території мав бути дитячий садочок. Також вони пропонують як альтернативу – збудувати парковку, оскільки у дворах біля будинків місця для авто замало. Або ж облаштувати дитячий майданчик.

Біля школи №24, що на Поділлі, хочуть збудувати муніципальне житло. Жителі сусідніх будинків проти

План, який надавали мешканцям під час покупки квартири

«Спочатку ми зробили запит, нам відповіли, що на тій території буде багатоповерховий будинок, бо це територія комунальної власності міської ради. Громадські слухання нам не проводили. І взагалі, у мешканців нашого будинку (№14) на руках є плани. Коли вони купували квартири, їм давали план, на якому було написано і намальовано, що там буде дитячий садочок.

Те, що під час будівництва буде летіти пил – то одна проблема. Ще є інше, там, напевно, не будуть дотримуватися відстані між будинками. Можуть потім йти тріщини по будинках, земля не буде витримувати. Далі… Де паркувати машини? Всі бачать, що зараз робиться вранці і в обід біля школи, коли батьки привозять чи забирають своїх школярів. Проїхати немає де. А дитячий майданчик? Де наші діти мають гратися? Так все разом одне на одне накладається», – розповіла Вінниця.info голова правління ОСББ Олександра Бабінчук.

Біля школи №24, що на Поділлі, хочуть збудувати муніципальне житло. Жителі сусідніх будинків проти - фото 2

Біля школи №24, що на Поділлі, хочуть збудувати муніципальне житло. Жителі сусідніх будинків проти - фото 3

Один з мешканців нещодавно зареєстрував петицію до міської ради із проханням скасувати будівництво муніципального житла на вул. Бортняка.

Олександра Бабінчук також додала, що 10 голів правління ОСББ уже зібрали підписи під ще одним зверненням до міської ради щодо будівництва. Сьогодні повинні надіслати документи і чекатимуть на відповідь.

Біля школи №24, що на Поділлі, хочуть збудувати муніципальне житло. Жителі сусідніх будинків проти - фото 4

Біля школи №24, що на Поділлі, хочуть збудувати муніципальне житло. Жителі сусідніх будинків проти - фото 5

Біля школи №24, що на Поділлі, хочуть збудувати муніципальне житло. Жителі сусідніх будинків проти - фото 6

Нагадаємо, раніше по вулиці Зодчих запланували на ділянці між будинками 36-40 побудувати два муніципальних житлових будинків в один під’їзд висотою 10 поверхів та дитячий садочок. Мешканці прилеглих будинків були занепокоєні такою перспективою, адже ділянка там недостатньо велика для подібних проектів. Вони хотіли дитсадок, але ніяк не очікували появи двох багатоповерхівок. Тоді для людей, що мешкають в тих будинках, мали провести окремі громадські слухання.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info