1 серп. 2015 10:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

78

0

Біля Вінниці встановлять заправку для електромобілів. Обіцяють безкоштовно заправляти авто

Біля Вінниці встановлять заправку для електромобілів. Обіцяють безкоштовно заправляти авто

 У Стрижавці з’явиться електрозаправна станція


Біля Вінниці встановлять заправку для електромобілів. Обіцяють безкоштовно заправляти авто

 1 серпня у Вінниці вперше відбудеться автопробіг електромобілів. Сьогодні 20 екіпажів проїдуться центром міста, і о 13 годині біля входу до ЦПКіВ ім.. М. Горького проведуть виставку, тест-драйви для всіх бажаючих та можливість керування радіокерованими автомоделями різних масштабів.

Окрім того, під час прес-конференції 31 липня, щодо пробігу електромобілів у Вінниці, організатори заявили про відкриття у Стрижавці Вінницького району першої в області електроавтозаправної станції.

На сьогодні в Україні відсутня інфраструктура, щоб забезпечити комфортне пересування електромобілями. Залежно від виробника, зарядки для авто з електродвигуном вистачає на 50 – 500 кілометрів. Заправки автомобіля серійного виробництва, наприклад Nissan Leaf вистачає на 170 км, а популярна в Європі ТESLA може проїхати до 500 км.

«Якщо дивитись на карту автозаправних станцій, маємо коридор: Дніпропетровськ – Київ – Львів – Європа, тому ми радіємо, що наш регіон став ближчим до розвитку інфраструктури електромобілів», - прокоментував відкриття майбутньої електрозаправної станції голова ГО «Аль-Енерго» Олег Щербаков.

Зараз громадські організації разом зі спонсорами працюють над створенням «коридору» для електромобілів Київ – Вінниця. Вчора, 31 липня електрозаправку відкрили в Бердичеві, у Стрижавці, біля Вінниці заправка для електромобілів з’явиться до кінця місяця. Організатори обіцяють безкоштовно заправляти електромобілі на перших порах роботи станції.

ВИННИЦА.info