6 жовт. 2017 14:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

78

0

Бійці, яких літаком доправили до Вінниці з Дніпра, розповіли про свій стан здоров'я. Фото

Бійці, яких літаком доправили до Вінниці з Дніпра, розповіли про свій стан здоров'я. Фото

Бійці, яких літаком доправили до Вінниці з Дніпра, розповіли про свій стан здоров’я


Бійці, яких літаком доправили до Вінниці з Дніпра, розповіли про свій стан здоров'я. Фото

Другий день у Вінницькому Військово-медичному клінічному центрі Центрального регіону перебувають дев’ятеро бійців, яких сюди 5 жовтня доправили літаком з Дніпра.

Я стало відомо, ще зранку 6 жовтня двоє знаходилися у реанімації. Інших розмістили у хірургічному та травматологічному відділеннях. Вiнниця.info  завітала провідати поранених.

В одній з палат хірургічного відділення лежить старший солдат 23-річний Ігор.  У нього травми колінної чашечки. Під час розмови військовому повідомляють, за кілька хвилин його везуть на операцію.   

«Мене транспортували Дніпра, мого рідного міста. Я там і живу. Служу практично від початку бойових дій на сході України. Поранення в ногу отримав ще кілька близько двох років тому. Тоді залікували, але нещодавно був невдалий стрибок з бойової машини. Довелося знову звернутися до лікарів. Деякий час пролежав у дніпрянському госпіталі. Перевели у Вінницю», - розповів Ігор.

Бійці, яких літаком доправили до Вінниці з Дніпра, розповіли про свій стан здоров'я. Фото

Бійці, яких літаком доправили до Вінниці з Дніпра, розповіли про свій стан здоров'я. Фото - фото 2

Бійці, яких літаком доправили до Вінниці з Дніпра, розповіли про свій стан здоров'я. Фото - фото 3

У сусідньому відділенні з кульовою травмою ноги спецпризначенець. Просить його не фотографувати . Волонтерка Марія пропонує йому послуги перукаря, який другий рік приходить безкоштовно підстригати хлопців.

«Ні, дякую. Стригтися не буди. І бороду стригти. Поки там мої хлопці на позиціях, це погана прикмета. Перевірено», - зауважує.

Бійці зауважують, у вінницькому шпиталі дуже гарно їх зустріли. Їм тут подобається лікування , умови та обслуговування. Вони всім необхідним забезпечені. Засобами гігієни, футболками, хатніми капцями та ще деякими дрібничками, їм приносять волонтери.

Бійці, яких літаком доправили до Вінниці з Дніпра, розповіли про свій стан здоров'я. Фото - фото 4

«От у одного хлопця немає зарядки для телефону, у другого рушника. Я все записую у блокнот. Ввечері принесу», - пояснює Марія.

Бійці, яких літаком доправили до Вінниці з Дніпра, розповіли про свій стан здоров'я. Фото - фото 5

Бійці, яких літаком доправили до Вінниці з Дніпра, розповіли про свій стан здоров'я. Фото - фото 6

Військово-медичний клінічний центр Центрального регіону вважається одним з найкращих медичних закладів України. Від початку АТО тут пройшли лікування не одна сотня бійців.

Вiнниця.info