13 серп. 2010 12:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

17

0

Бізнес на лакофарбових матеріалах обернеться вінничану в 10 років тюрми

Бізнес на лакофарбових матеріалах обернеться вінничану в 10 років тюрми

За несплату 1,5 млн. гривень податків


Бізнес на лакофарбових матеріалах обернеться вінничану в 10 років тюрми

У Вінницькій області підприємець, який займався купівлею-продажем лакофарбових матеріалів та компонентів для виготовлення фарби підозрюється в ухиленні від сплати майже 1,5 млн. гривень податків.

Про це повідомляє прес-офіцер управління податкової міліції Державної податкової адміністрації у Вінницькій області Ольга Шишківська.

Вона розповіла, що найбільш активну підприємницьку діяльність підприємець проводив із двома фірмами – в одних купував, іншим продавав.

Однак за оперативною інформацією співробітників відділу організації оперативних заходів зі скорочення податкового боргу податкової міліції області, податківці мали серйозні підстави вважати, що підозрюваний фактично купував і перепродував повітря – операції були безтоварними і незаконними. В результаті цих підозр, ними була ініційована позапланова документальна перевірка суб’єкта господарювання.

За результатами проведених перевірок встановлено, що своєю діяльністю бізнесмен не доплатив бюджету майже 1,5 мільйона гривень податків.

Спроби оскаржити податковий борг у суді успіхом не увінчалися – суд підтримав сторону податківців. Незважаючи на рішення суду підприємець не повертав борги держказні.

Раніше чоловік уже був засуджений за незаконне виготовлення і збут алкогольних напоїв та підроблення марок акцизного збору.

Слідчі податкової міліції порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України – ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, що передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

ВИННИЦА.info


0
0