16 жовт. 2019 09:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

104

0

Бізнес у смартфоні: ефективна відеореклама

Бізнес у смартфоні: ефективна відеореклама

Ефективна відеореклама в інтернет – три важливі кроки


Бізнес у смартфоні: ефективна відеореклама

У новому матеріалі проєкту «Бізнес у смартфоні» ми поговоримо про стратегію розміщення відеореклами в інтернет у форматі трьох кроків.

Стаття є продовженням теми створення стратегії просування для бізнесу у Вінниці, і вирішує завдання виконати перший крок у «воронці продажів» - привернути увагу користувачів інтернету до вашого продукту чи послуги. Цей рівень є головною умовою для переходу до наступних рівнів «воронки», метою якої є досягнення цілі будь-якого бізнесу – збільшення прибутковості за рахунок нових клієнтів. Досягти успіху на рівні Уваги допоможе відеореклама.

Відео-просування є доведеним ефективним інструментом в діджитал, завдання якого наступне:

  • Розповісти аудиторії що ви існуєте, який продукт ви маєте і яка його цінність, унікальність.
  • Побудувати велике охоплення користувачів і тим самим збільшити рівень знання серед цільової аудиторії
  • Викликати емоцію чи почуття у користувача, що безпосередньо впливає на запам’ятовування та бажання придбати ваш продукт чи послугу.
Ефективність відео пояснюється психологією: одночасний вплив на аудіальний канал (звук) та візуальний канал (відео) сприйняття допомагає людині найкраще запам’ятати отриману інформацію (вашу назву та переваги продукту). Якщо сюжет відеоролику викликає емоції – тоді вже створюється більш стійкий зв’язок у пам’яті про вас та в рази збільшується бажання спробувати ваш продукт.

Бізнес у смартфоні: ефективна відеореклама

То ж тепер перейдемо до кроків створення ефективної відеореклами в інтернет:

1. Оберіть правильну емоцію чи почуття для вашого бренду. Наприклад, Nike у своїх відео розповідає реальні історії як спортсменів так і людей з обмеженими можливостями та апелює до мотивації передаючи почуття впевненості у собі:


А ось приклад реклами фармацевтичного препарату, що апелює до почуття співпереживання та солідарності у жінок:


Погодьтеся, що така реклама справді запам’ятовується.

Перші ваші відео можуть бути у простій схемі «проблема – рішення» або «знижка-розпродаж», але обов’язково розповідайте яка ваша головна унікальність.

2.Тепер необхідно виготовити ролик. Розвіємо міф що відеоролик це дорого. Агенція Рост Медіа створює ролики на основі шаблонів вартістю до 2000 грн. Результат – якісний сучасний ролик, сюжет якого можна легко змінювати.




3. Стратегія розміщення. YouTube на сьогодні є медійною платформою №1 в Україні та охоплює більше 70% користувачів інтернет. YouTube пропонує багато можливостей для рекламодавців і має найдоступнішу вартість контакту для відеореклами в діджитал-просторі країни. Показ налаштовується виключно на обраний регіон та ретельно підібрану цільову аудиторію. Ви сплачуєте тільки за повний перегляд відео до кінця.

Бізнес у смартфоні: ефективна відеореклама - фото 2


Щоб розміщення відеореклами було ефективним необхідні наступні умови:

  • Охоплення більше 70% ЦА за вашим таргетингом (обраним націлюванням за віком, статтю, регіоном та ін)
  • Частота контакту має бути більше 3 разів на користувача за період кампанії (до 30 днів)
  • Відео-просування має відбуватись щонайменше кожні 3 місяці протягом року з корекцією сюжету та ключового повідомлення.

Розміщення відеореклами має входити до вашої комплексної стратегії просування, яку можна розробити в Рост Медіа.

Темою матеріалу наступного тижня стане Медійна мережа Google.

title

title

title

title

title

title

title

title

title

title