20 лип. 2020 17:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

155

0

Борзов: 1 вересня діти підуть до школи

Борзов: 1 вересня діти підуть до школи

Усі повинні дотримуватися правил карантину


Борзов: 1 вересня діти підуть до школи

З початку нового навчального року вінницькі школи запрацюють у звичайному режимі. Усі учасники освітнього процесу повинні дотримуватися правил карантину. У разі того, якщо школа буде у «червоній зоні», вона закриється на певний час.

Про це й Фейсбук написав голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

«1 вересня діти підуть до школи? Це питають на кожній зустрічі. Коронавірус і невизначеність сьогодні тримають в напрузі багатьох. Карантин змусив перейти до дистанційного навчання. Це стало випробуванням для усіх – для дітей, для педагогів і для батьків.

Як батька, мене теж хвилює: чи восени підуть діти до школи? Підуть!

Тотального закриття шкіл в Україні не буде – так запевняє заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Якщо школа виявиться у «червоній зоні», вона закривається на певний період часу, стабілізуються показники і школа відкривається. Є чітка методологія. Так, ніхто не відміняє маски та дезінфекцію. Перевіряють у школах системи вентиляції», – написав Сергій Борзов.

За словами очільника області, з 1 вересня вінницькі школи мають запрацювати у звичайному режимі. Нагадує, щоб вінничани не забували про правила карантину.


Нагадаємо, Міністерство освіти і науки розглядає три сценарії початку нового навчального року в умовах пандемії. Найімовірніший з них – поєднання дистанційної освіти разом із традиційними уроками в школі.

Раніше Міністерство охорони здоров’я почало розробляти правила навчання у школах з 1 вересня в умовах карантину. Обов’язковим буде вимірювання температури як учнів, так і працівників шкіл – при 37,2 і більше – заклад відвідувати не можна.

Вінниця.info