24 листоп. 2020 11:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

88

0

Борзов сказав керівникам районних лікарень Вінниччини робити резерв кисню

Борзов сказав керівникам районних лікарень Вінниччини робити резерв кисню

Він закликав використовувати державну субвенцію і думати наперед


Борзов сказав керівникам районних лікарень Вінниччини робити резерв кисню

На селекторній нараді із головами райдержадміністрації та головними лікарями закладів охорони здоров‘я 24 листопада голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов обговорив готовність до прийому пацієнтів з коронавірусом.

Про це йдеться в дописі на сторінці Сергія Борзова в Facebook.

«Сьогодні на Вінниччині розгорнуто 2029 ліжок у 23 опорних лікарнях. За дорученням Офісу Президента України необхідно перепрофілювати 50% ліжкового фонду області під лікування пацієнтів із підозрами та хворих на ковід - це 3595 ліжок. Потенційне розширення до завтра, 25 листопада, - 1478.

Із киснем (централізовано та концентратами) - 1131 ліжко (55,7%). 13, 05 млн. грн. державної субвенції виділено Вінницькій області на забезпечення подачі киснем. За ці кошти буде забезпечено 764 ліжка. З обласного бюджету закуплено та поставлено 73 кисневих концентратори. До кінця тижня очікується поставка ще 327 концентратора з державної субвенції та 43 - за рахунок субвенцій місцевих бюджетів. Це плюс 443 ліжка», - проінформував С. Борзов.

Голова облдержадміністрації закликав керівників лікарень робити резерв кисню.

«Кисневих заводів в Україні не так багато. Купуйте балони і заправляйте киснем. Використовуйте державну субвенцію. Треба думати наперед», - зазначив він.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото з сторінки Сергія Борзова