22 лип. 2020 20:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Влада
0

65

0

Борзов сподівається на результативну роботу депутатів Вінницької облради без політичного піару. Важливі питання, які виносять на сесію

Борзов сподівається на результативну роботу депутатів Вінницької облради без політичного піару. Важливі питання, які виносять на сесію

На порядок денний мають винести кілька важливих питань


Борзов сподівається на результативну роботу депутатів Вінницької облради без політичного піару. Важливі питання, які виносять на сесію

23 липня відбудеться чергове 44 сесія Вінницької обласної ради. Це буде перша недистанційна сесія під час карантину. На порядок денний мають винести кілька важливих питань. Зокрема, розглядатимуть питання питної води, доріг, соціальних виплат.

Голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов висловив сподівання, що на сесії «буде робота, а не піар перед виборами», оскільки є важливі питання для вінничан.

Про це голова ОДА написав на своїй сторінці у Фейсбук.

«Завтра сесія обласної ради. Сьогодні провели дезінфекцію в сесійному залі. Депутати вперше зустрінуться під час карантину – недистанційно. Сподіваюсь, кворум буде. Буде робота, а не піар перед виборами. Є важливі питання для вінничан.

Програма «Питна вода»: передбачено фінансування (кредит обласного бюджету) - 5 млн. грн. на будівництво систем водопостачання в районах області. На Вінниччині з водою справді проблема – або її нема, або її неможливо пити. Люди скаржаться на зустрічах.

Дороги. Є кілька програм щодо регіонального дорожнього фонду, доріг комунальної власності у населених пунктах області. Йдеться і про відновлення доріг місцевого значення. Якість ремонту доріг – це теж окрема проблема.

В обласний онкоцентр потрібно купити лінійний прискорювач. Він дозволяє проводити променеву терапію онкологічним хворим на сучасному рівні: променева доза підводиться виключно на пухлину з мінімальним ураженням здорових тканин органів навколо. Сьогодні в онкоцентрі терапію проводять на апараті з кобальтовим джерелом опромінення – це створює небезпеку для персоналу, знижує ефективність лікування, підвищує відсоток ускладнень. В Європі подібні апарати не використовуються останні п‘ятдесят(!) років.

Соціальні виплати. Одне з питань про поселення в психоневрологічних будинках-інтернатах. Від депутатів буде залежати, чи зможуть родичі, які не мають фінансової можливості, забезпечити стаціонарний цілодобовий догляд людини з інвалідністю. Раніше такої можливості не було - торік Кабмін прийняв постанову. Сума компенсації може відрізнятися – кожен інтернат має свою калькуляцію послуг.

Завтра депутати мають вирішити ще фінансове питання 300 студентів. Вінниччина – це єдина область, де з 2016 року з бюджету компенсують витрати за навчання учасників АТО або їм дітям, які вперше здобувають вищу освіту в обласних закладах. Якщо не вдалося вступити на держбюджет, а вирішили вчитися на платній формі, тоді з обласного бюджету компенсують повну вартість навчання, але після здачі сесії. Якщо в коледжах рік навчання – це майже 10 тисяч грн, то у медуніверситеті – 20 тисяч.

Треба підтримати і митців - персональні та творчі стипендії обласної Ради та обласної державної адміністрації, а також премію імені Леонтовича», – пише Сергій Борзов.


Нагадаємо, показали, як Вінницьку облраду готують до сесії: провели тотальну дезінфекцію.

Вінниця.info