20 серп. 2020 09:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

68

0

Борзов залучив громадський сектор до перевірки якості відремонтованих на Вінниччині доріг

Борзов залучив громадський сектор до перевірки якості відремонтованих на Вінниччині доріг

Підписали меморандум із громадською організацією «НЕ ПРОҐАВ».


Борзов залучив громадський сектор до перевірки якості відремонтованих на Вінниччині доріг

Вінницька обласна державна адміністрація підписала меморандум з громадською організацією, яка буде інспектувати збудовані і відремонтовані на Вінниччині дороги.

Про це повідомив голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов.

«Я хочу мати альтернативну думку щодо якості наших доріг. Коли вінницька лабораторія перевіряє вінницькі дороги, то це все одно, що я сам себе перевірятиму.

Підписали меморандум із громадською організацією «НЕ ПРОҐАВ».

Тепер вони будуть інспектувати новозбудовані та відремонтовані дороги на Вінниччині. За методом «сліпого тестування» і за власний рахунок перевіряють зразки асфальту в незалежних європейських лабораторіях – у відповідності до норм Закону України «Про будівельні норми» та Закону України «Про стандартизацію».

Чимало є нарікань від автомобілістів щодо нових доріг в області. У мене теж вони є: на виїзні прийоми із силовиками проїхали уже 16 районів.

Кожен громадянин України прямо або опосередковано, через закладені в собівартість товарів витрат на логістику, сплачує 0,21 євро акциз на літрі бензину. Ці кошти направляються в дорожній фонд: 35% йде на місцеві дороги, 60% на траси міжнародного та міжміського значення і 5% на засоби для забезпечення безпеки дорожнього руху. Так було до 2020-го, так буде з 2021-го.

В Україні лабораторії з контролю якості доріг підпорядковуються безпосередньо замовнику. Це є корупційні ризики. Аби їх мінімізувати, і наші платники податків побачили, що їх кошти йдуть на якісні дороги, звернувся до громадського сектору. Будемо разом контролювати належне виконання підрядними організаціями зобов’язань, взятих ними на себе перед громадянами – платниками податків, з яких формувався дорожній Фонд 2018-2019 років», - зазначено на сторінці «Фейсбук» Сергія Борзова.


Нагадаємо, в липні Сергій Борзов, повертаючись з робочої поїздки до Козятинського району, зупинився в Махнівці, де проводять ямковий ремонт на міжнародній трасі М-21. Підійшовши до місця проведення робіт, голова ОДА побачив, що роботи виконують не якісно.

Вінниця.info