5 лют. 2017 16:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

47

0

Боєць АТО з Вінниці: Всім давно потрібно визначитися: вони хочуть жити в Україні чи в «нічому»

Боєць АТО з Вінниці: Всім давно потрібно визначитися: вони хочуть жити в Україні чи в «нічому»

 Захисники потребують підтримки кожного.


Боєць АТО з Вінниці: Всім давно потрібно визначитися: вони хочуть жити в Україні чи в «нічому»

 Другий день поспіль у Вінниці працює координаційний центр по збору гуманітарної допомоги для бійців на Сході. Створили його волонтери і учасники АТО, щоб нагадати людям про те, що в Україні війна, а захисники потребують підтримки кожного.

Про це Вінниця.info розповів АТО-вець Леонід Гуменний

«Ми скоординували з волонтерами. Волонтери збирають допомогу для хлопців на «передок». Учасники АТО намагаються вийти на контакт з основною масою населення нашого міста. Тому що 80% не вважають, що у нас є війна, не бачать проблеми, не бачать різниці між Росією і Україною. Ми дуже хочемо добитися хоча б відсутності байдужості», - говорить вінничанин.

Він запевняє, що українці мають усвідомити, чого вони хочуть: вільної країни чи окупації агресора. Для цього АТО-вці вийшли на площу Небесної Сотні – вони готові спілкуватися з громадянами, щоб згуртувати всіх навколо єдиної проблеми.

«Всім давно потрібно визначитися: вони хочуть жити в Україні, чи в «нічому».

Не можна бути над ситуацією, не можна бути байдужим, не можна не мати відношення до того, що відбувається. Адже фронт знаходиться далеко саме тому, що є ті, кому не байдуже, але і сили на грані і кількість життів.

Це війна, а не АТО. Я воював. Я свідок того, що там відбувається: бачив і документи, і полонених. Це все регулярна російська армія.

Люди йдуть повз і їх не цікавить, що відбувається. Це найстрашніше», - додає учасник АТО.

Варто зазначити, що поспілкуватися з бійцями приходило дійсно не багато вінничан, однак допомогу для передової принесли чимало городян: попри дощ і мороз.

Вінниця.info