28 верес. 2010 18:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

39

0

Британська Shanti Capital вирішила, що Вінницький аеропорт у них "в кармані"?

Британська Shanti Capital вирішила, що Вінницький аеропорт у них "в кармані"?

Керівництво Вінницької області спростовує інформацію щодо передачі в оренду на 25 років Аеропорту "Вінниця" з першочерговим правом викупу в приватну власність


Британська Shanti Capital вирішила, що Вінницький аеропорт у них "в кармані"?

Вінницька обласна Рада, яка є власником цілісного майнового комплексу комунального підприємства, та Вінницька обласна адміністрація спростовують інформацію про передачу в оренду на 25 років комунального підприємства «Аеропорт Вінниця» з першочерговим правом викупу в приватну власність.

Про це повідомила помічник голови Вінницької облдержадміністрації Ірина Кравченко.

«27 вересня 2010 року інформагентством УНІАН було поширено недостовірну інформацію про передачу в оренду на 25 років комунального підприємства «Аеропорт Вінниця» з першочерговим правом викупу в приватну власність. Вінницька обласна Рада, яка є власником цілісного майнового комплексу комунального підприємства, та Вінницька обласна адміністрація спростовують інформацію, оприлюднену на сайті УНІАН як таку, що не відповідає дійсності», - сказано у повідомленні.

Повідомляємо, що Вінницька обласна Рада 5-го скликання своїм рішенням від 3 вересня 2010 року № 1108 створила комісію з підготовки пропозицій щодо умов конкурсу на право оренди даного об’єкта.

«Питання передачі аеропорту в оренду, а тим більше його приватизації, депутатським корпусом не розглядались. Відтак, жодних угод з інвесторами керівництво аеропорту не укладало», - повідомила І.Кравченко.

За її словами, питання щодо оголошення конкурсу на право оренди може бути розглянуто на черговій сесії лише за умови позитивних висновків спеціальної комісії, а також постійних комісій обласної Ради з питань приватизації і комунальної власності та з питань бюджету.

«На сьогодні остаточного рішення щодо оренди вінницького аеропорту немає, адже навіть не оголошено конкурсу на право оренди. Робота з потенційними інвесторами ведеться на рівні переговорів. Для нас принципово важливо співпрацювати із переможцем майбутнього конкурсу виключно в рамках закону», - прокоментував голова Вінницької ОДА Микола Джига.

У свою чергу голова Вінницької обласної ради Григорій Заболотний також заперечив будь-які чутки стосовно передачі аеропорту в оренду. «Ніяких рішень про передачу аеропорту з правом викупу не було і не могло бути. Це є комунальна власність і ми будемо передавати майно тільки в оренду, про приватизацію питання не стоїть і близько», - сказав Григорій Заболотний.

Нагадаємо, вчора агентство УНІАН розповсюдило інформацію, що дочірнє підприємство компанії Shanti Capital Ltd (Великобританія), ТОВ «Шанті», отримало право взяти в оренду аеропорт «Вінниця» на 25 років.

 

ВИННИЦА.info


0
0