1 верес. 2010 14:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Україна
0

46

0

Бродський: "Хай платить той, хто багато їздить"

Бродський: "Хай платить той, хто багато їздить"

Транспортний збір необхідно замінити невеликим акцизом на бензин


Бродський: "Хай платить той, хто багато їздить"

Транспортний збір необхідно замінити невеликим акцизом на бензин.

Про це заявив глава Держкомпідприємництва Михайло Бродський у своєму блозі.

"Схоже, Мінфін дасть добро на те, щоб скасувати транспортний збір. Без цього - важко спростити техогляд, так як саме ТО є інструментом адміністрування транспортного збору", - зазначив він.

"Хай платить той, хто багато їздить", - додав чиновник.

Крім того, він опублікував низку принципів, які закладаються в схему реорганізації техогляду. Зокрема, ДАІ не буде приймати участі в техогляді.

"Діагностичні станції, якщо немає несправностей, самі видають документ про проходження ТО і в електронній формі повідомляють ДАІ. Якщо є - водій сам вибирає СТО, там проводять ремонт, там же видають документ, а СТО повідомляє про його видачу в ДАІ", - повідомив Бродський.

"Станції діагностики і СТО несуть відповідальність, аж до кримінальної, за "неправильну" видачу документів", - зазначив чиновник.

За його словами, документ про проходження ТО потрібен для оформлення страховки і видається безкоштовно. "Всі збори з авто і водіїв заборонені, окрім плати за ТО та ремонт", - додав він.

"Посередники - заборонені. Транспортний збір закладається в ціну бензину. Устаткування ДС та СТО підлягає обов'язковій сертифікації. Реєстр авто ДАІ повинен бути відкритим", - заявив Бродський.

 

Українська правда


0
0