21 лип. 2010 10:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Україна
0

40

0

Бродський хоче звільнити підприємців від печаток

Бродський хоче звільнити підприємців від печаток

розробив законопроект, яким пропонується вилучити обов'язковість використання печаток підприємцями


Бродський хоче звільнити підприємців від печаток

Державний комітет з питань регуляторної політики та підприємництва розробив законопроект, яким пропонується вилучити обов'язковість використання печаток підприємцями.

Про це повідомляє прес-служба Держкомпідприємництва.

Як зазначають у відомстві, на сьогодні підприємці після державної реєстрації змушені проходити ще дві процедури, які потребують додаткових тимчасових і грошових витрат.

Вони повинні отримати дозвіл МВС на виготовлення печатки, а також виготовити саму печатку. На це підприємець витрачає 5-7 днів і платить близько 400 гривень.

При цьому відповідний експертний аналіз Світового банку в 2010 році щодо "легкості" початку ведення бізнесу в більшості країн Європи та СНД (крім України, Азербайджану та Росії) свідчить про те, що не існує обов'язкової вимоги для підприємців мати печатку.

З тим, щоб спростити процедуру відкриття власної справи, а також поліпшити позиції держави в рейтингу легкості ведення бізнесу, де Україна займає 143 місце з 182 країн, Держкомпідприємництвом і був розроблений проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо запровадження принципу здійснення господарської діяльності суб'єктами приватного права без печаток)".

Згідно з законопроектом, підприємець зможе вести діяльність, яка не вимагає обов'язкової "проставки" печатки на документах.

Таки чином, відпаде необхідність мати печатку всім суб'єктам господарської діяльності.

Нині законопроект проходить процедуру узгодження у профільних міністерствах та відомствах.

 

Економічна правда


0
0