22 лип. 2010 15:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Україна
0

41

0

Бродський пішов проти Податкової

Бродський пішов проти Податкової

звинувачує у невиправданому ускладненні умов здачі звітності


Бродський пішов проти Податкової

Голова Державного комітету з регуляторної політики і підприємництва Михайло Бродський звинувачує Державну податкову адміністрацію в невиправданому ускладненні для підприємств і підприємців умов здачі податкової звітності.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на прес-службу Держкомпідприємництва.

Ідеться про випадки відмови приймати декларації про податок на прибуток підприємств, в яких містяться негативні значення об'єктів оподаткування.

Крім того, фахівці Держкомпідприємництва зафіксували випадки блокування співробітниками Податкової надання звітності засобами електронного зв'язку.

Також Бродський підкреслює неприйнятні умови для здачі податкової звітності.

"Загальною проблемою для всіх податкових інспекцій є недостатня кількість вікон для прийняття звітностей, великі черги, непровітрювані приміщення. Такі умови здачі документів викликають агресивне ставлення підприємців до фіскальних органів та створюють напруженість у суспільстві", - цитується в повідомленні відкритий лист Бродського до Податкової.

У ньому наголошується, що комітет продовжує отримувати велику кількість скарг з цього приводу.

"Така вакханалія в роботі податкових інспекцій повинна піти в минуле разом зі старою владою", - підкреслив голова комітету.

Бродський висловив надію, що Податкова усуне недоліки у своїй роботі і перейде до цивілізованих умов співпраці податківців з підприємцями.

Раніше низка ЗМІ заявили про перешкоджання Податкової здачі податкової звітності у випадку, якщо підприємство відмовляється платити податки, відповідні неофіційному галузевому коефіцієнту податкового навантаження з обороту - максимальним показниками навантаження на найбільш крупних платників податків галузі.

Як повідомлялося, у червні 2010 року ДПАУ збільшила збір податків майже в півтора разу більше, ніж за такий же період 2009 року.

Тоді це пояснили неофіційними розпорядженням керівництва Податкової обов'язково прив'язувати збір податків до галузевих коефіцієнтів.

 

Економічна правда


0
0