8 жовт. 2010 17:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

29

0

Будівельникам вінницької Пироговки доведеться працювати на морозі

Будівельникам вінницької Пироговки доведеться працювати на морозі

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Микола Джига доручив не переривати взимку роботи на будівництву хірургічного корпусу Вінницької обласної клінічної лікарні ім. Пирогова


Будівельникам вінницької Пироговки доведеться працювати на морозі

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Микола Джига доручив не переривати взимку роботи на будівництву хірургічного корпусу Вінницької обласної клінічної лікарні ім.. Пирогова.

Про це наголосив Микола Джига під час інспектування ходу будівництва хірургічного корпусу обласної лікарні.

"Першочергове завдання – утеплити приміщення, аби не переривати внутрішньо-оздоблювальні роботи в осінньо-зимовий період", - зазначив він.

За словами Джиги, цього року для фінансування будівництва із стабілізаційного фонду Держбюджету виділено 3,1 млн. гривень, ще 6 млн. гривень мають надійти найближчим часом. «Ми повинні завершити в цьому році перекриття корпусу, поставити всі вікна і підключити будівлю до опалення. Тоді буде можливість продовжувати внутрішні роботи взимку», - зазначив губернатор.

Загалом, на будівництві хірургічного корпусу вже освоєно 24,6 млн. гривень. Будівельна готовність об’єкту сьогодні становить понад 50%. Виконані всі підготовчі роботи, влаштовані тимчасові проїзди, завершено зведення двох десятиповерхових блоків та розпочато монтаж інженерного санітарно-технічного обладнання.

Вартість завершення будівництва 190 млн. грн., при чому технічне оснащення корпусу коштуватиме 75 млн. грн.

Новий хірургічний корпус передбачений на 240 стаціонарних ліжок. Планується переведення на нову базу чотирьох діючих та одного новоствореного відділень: У корпусі передбачені палати на 1 – 3 чоловіка. Щорічно у відділеннях нового корпусу буде лікуватись біля 7000 хворих області та міста Вінниці.

Нагадаємо, що голова Вінницької облдержадміністрації Микола Джига припускає, що завершити будівництво хірургічного корпусу обласної лікарні ім. Пирогова можна буде протягом найближчих 2-3 років.

Довідка

Будівництво хірургічного корпусу обласної лікарні було розпочато в 1992 і заморожено в 1998 році через припинення фінансування, а в 2007 будівництво корпусу знову відновилося. До 1 січня 2010 на будівництві освоєно 24,6 млн. грн., В тому числі в 2007-2009 році - 23,4 млн. грн.

На сьогодні у Вінницькій обласній клінічній лікарні ім. Пирогова функціонує 19 стаціонарних відділень на 736 пацієнтів, поліклініка й 11 параклінічних відділень.

Щорічно в обласній лікарні ім. Пирогова проходять лікування понад 25 тис. пацієнтів, з яких близько 9 тис. потребують хірургічного втручання.

 

ВИННИЦА.info


0
0