17 черв. 2020 15:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

139

0

Будівництво нового корпусу у Вінницькій лікарні швидкої медичної допомоги планують завершити до початку жовтня

Будівництво нового корпусу у Вінницькій лікарні швидкої медичної допомоги планують завершити до початку жовтня

Новий корпус лікарні матиме три поверхи


Будівництво нового корпусу у Вінницькій лікарні швидкої медичної допомоги планують завершити до початку жовтня

У Вінниці триває будівництво нового корпусу для сучасного відділення екстреної медичної допомоги у Вінницькій міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги. Для медичного закладу зараз закуповують спеціальне обладнання. Новий корпус лікарні буде на три поверхи. Крім того, є «нульовий» поверх, де розміститься центральне стерилізаційне відділення і пральні. В місті планують до 1-го жовтня завершити всі будівельні роботи.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

Як йдеться в повідомленні, у 2017-му році до головного корпусу лікарні швидкої медичної допомоги розпочали добудовувати 3-х поверхову будівлю приймально-діагностичного відділення інтенсивної терапії з ургентним операційним блоком на 4 операційні та відділенням інтенсивної терапії. Наразі уже виконуються роботи по монтажу системи опалення, проводять електропроводку, облаштовують вентиляційну систему, утеплюють фасад та проводять інші зовнішні та внутрішні роботи.

На першому поверсі – відділення екстреної медичної допомоги з протишоковим залом на 6 робочих місць з сортувальною та лабораторно-діагностичною зонами. Другий поверх - сучасне відділення реанімації на 18 робочих місць. Третій – ургентний оперблок на 4 операційні та зала телемедицини.

Міський голова Сергій Моргунов, який разом з головою Вінницької облдержадміністрації Владиславом Скальським відвідав будівництво лікарні 17-го червня, зазначив, що багато часу зайняло виготовлення проектно-кошторисної документації. Загальна вартість проекту разом з обладнанням – 260 млн грн. Уже придбали 90% обладнання, воно усе знаходиться на складах.

«Ми ставимо завдання, щоб до першого жовтня були завершені усі будівельні роботи. У нас ще є питання обладнання по програмі «EMERGENCY-2020». Якщо говорити в цілому за цей проект, то це досить важливе та знакове місце. Лікарня швидкої допомоги визначена як базова опорна для Вінницького госпітального округу. Включає в себе обслуговування майже 900 тис населення. Тому нам необхідно в найближчий час завершити цей проект. Досить важливо, щоб медицина була готова до викликів з пандемією коронавірусу. І по великому рахунку ті заходи, які ми зробили на базі міської клінічної лікарні №1 у відділенні реанімації та анестезіології, уже підтвердили наш правильний шлях щодо стратегічного бачення розвитку вторинної ланки охорони здоров’я міста Вінниці. Наше завдання – надавати якісну медичну допомогу, усім хто її потребує», - сказав Сергій Моргунов.

Будівництво нового корпусу у Вінницькій лікарні швидкої медичної допомоги планують завершити до початку жовтня

«Враховуючи те, що традиційно міська клінічна лікарня є концентрацією найважчих випадків для того, щоб врятувати життя людей, везуть сюди. І саме тому, коли до Вінниці приїздив Міністр розвитку громад на території України Олексій Чернишов, ми наголошували на тому, що надзвичайно важлива і державна підтримка, щоб реалізувати цей проект в цьому році. Цей проект є учасником програми «EMERGENCY-2020», в рамках якої реконструюються приймальні відділення, а також маємо фінансування з Державного фонду регіонального розвитку. Зараз я ініціював виділення додаткових 10 млн грн державних коштів, щоб пришвидшити цей процес, і полегшити завдання органів місцевого самоврядування, які є власниками цього закладу вторинного рівня. Ми якраз показуємо, що і область, і місто разом реалізують ці проекти, які мають найбільше значення для покращення життя людей», – каже голова Вінницької ОДА Владислав Скальський.

Будівництво нового корпусу у Вінницькій лікарні швидкої медичної допомоги планують завершити до початку жовтня - фото 2

Вінницька міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги є центральним стаціонарним підрозділом в системі екстреної медичної допомоги Вінницького регіону. Та опорним закладом Вінницького госпітального округу і виконує функцію багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування другого рівня.

Будівництво нового корпусу у Вінницькій лікарні швидкої медичної допомоги планують завершити до початку жовтня - фото 3

Будівництво нового корпусу у Вінницькій лікарні швидкої медичної допомоги планують завершити до початку жовтня - фото 4

Будівництво нового корпусу у Вінницькій лікарні швидкої медичної допомоги планують завершити до початку жовтня - фото 5

Будівництво нового корпусу у Вінницькій лікарні швидкої медичної допомоги планують завершити до початку жовтня - фото 6

Будівництво нового корпусу у Вінницькій лікарні швидкої медичної допомоги планують завершити до початку жовтня - фото 7

Будівництво нового корпусу у Вінницькій лікарні швидкої медичної допомоги планують завершити до початку жовтня - фото 8

Раніше ми писали, що у Вінниці виділили кошти для закупівлі обладнання в лікарню швидкої медичної допомоги.

Нагадаємо, у Вінниці реконструкцію стадіону біля 33-ї школи планують завершити до вересня.

Вінниця.info, фото – з сайту міськради