3 груд. 2020 14:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

133

0

Будинок Фігмана - Хасіна в центрі Вінниці виставлять на приватизацію в 2021 році?

Будинок Фігмана - Хасіна в центрі Вінниці виставлять на приватизацію в 2021 році?

Пам’ятку архітектури в центрі міста виставлятимуть на приватизацію в наступні роки


Будинок Фігмана - Хасіна в центрі Вінниці виставлять на приватизацію в 2021 році?

У Вінницькій облраді на засіданні постійної комісії з питань будівництва, комунального майна, транспорту та розвитку інфраструктури заслухали звіт про стан виконання Програми приватизації об’єктів спільної власності територіальних громад Вінницької області на 2015-2020 роки.

Об’єкти, які мали виставити на приватизацію, залишились у власності облради. Серед них будівля на розі вулиць Соборна,74 – Театральна, 16, що є пам’яткою архітектури місцевого значення «Прибутковий будинок» та нежитлові будівлі в Могилів-Подільському, які перебувають на балансі «Жмеринської лікарні відновного лікування». Ці два об’єкти були включені в Програму приватизації у 2018 та 2019 роках.

Звіт керівника управління комунальної власності Івана Бойка депутати підтримали, щодо будівель, які не приватизували, рішення прийматимуть в наступному році.

«Голові комісії потрібно оперативно, протягом місяця провести інвентаризацію майна комунальної власності, ефективності його використання. Важливо до комісії долучити безпосередньо і депутатів, які бажають працювати і за результатами роботи комісії сформувати пропозиції, які об’єкти можна включити до Програми приватизації 2021 – 2025. Необхідно опрацювати і внести цю програму принаймні протягом 1 місяця 2021 року», - каже перший заступник голови Вінницької облради Володимир Кістіон.

Будинок Фігмана - Хасіна в центрі Вінниці виставлять на приватизацію в 2021 році?

Будівля «Прибуткового будинку» є пам’яткою архітектури місцевого значення, побудована наприкінці XIX – початку XX століття. Свого часу в будівлі розміщувався один з перших кінотеатрів міста.

Розпорядженням ОДА №251 від 21.05.1996 року, «Прибутковий будинок» на вулиці Соборній, 74, внесено до переліку пам’яток архітектури місцевого значення.

У 2001 році влада передала будівлю в оренду на 30 років ТОВ «Оспром» (в минулому фірма «Райдуга»). Орендар обіцяв за 5 років виконати капітальний ремонт, але окрім добудови четвертого поверху та заміни балок справа не пішла.

В травні 2016 року на сайті приватних оголошень з’явилась об’ява про продаж будівлі, яка у власності Вінницької облради, за 15 млн. гривень.

В грудні 2018 року на сесії депутати включили «Прибутковий будинок» до переліку об’єктів комунальної власності, які можуть бути приватизовані до 2020 року.

Будівля багато років буда огороджена будівельним парканом. Після того, як зробили ремонт фасаду зі сторони Соборної і Театральної, паркан зняли, але вся будівля в аварійному стані, фото ТУТ.

Будинок Фігмана - Хасіна в центрі Вінниці виставлять на приватизацію в 2021 році? - фото 2

Будинок Фігмана - Хасіна в центрі Вінниці виставлять на приватизацію в 2021 році? - фото 3

Будинок Фігмана - Хасіна в центрі Вінниці виставлять на приватизацію в 2021 році? - фото 4

Будинок Фігмана - Хасіна в центрі Вінниці виставлять на приватизацію в 2021 році? - фото 5

Будинок Фігмана - Хасіна в центрі Вінниці виставлять на приватизацію в 2021 році? - фото 6

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info