23 квіт. 2019 10:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

74

0

Через борги вінничанам відключатимуть будинки від опалення та гарячої води

Через борги вінничанам відключатимуть будинки від опалення та гарячої води

Рівень розрахунку за минулий місяць – лише 55%. Борг населення складає понад 150 мільйонів гривень


Через борги вінничанам відключатимуть будинки від опалення та гарячої води

«Вінницяміськтеплоенерго» повідомляє, що станом на 23 квітня ще не всі вінничани сплатили за послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання, що були спожиті в березні. Рівень розрахунку за минулий місяць – лише 55%. Борг населення складає понад 150 мільйонів гривень. Підприємство змушене буде відключати будинки боржників від тепла та гарячого водопостачання.

Про це повідомляє прес-служба «Вінницяміськтеплоенерго».

Рівень розрахунку споживачами за березень місяць перед КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» катастрофічно низький – лише 55 відсотків. Борг населення загалом сягає понад 150 мільйонів гривень.

У зв’язку з негативною платіжною дисципліною юридично-договірна служба КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» спільно з державною виконавчою службою розробляють механізми стягнення коштів із неплатників у межах чинного законодавства.Мова йтиметься про накладання арешту на майно, зокрема, на транспортні засоби та гаражі,а також про заборону виїзду за кордон.

Також підприємство буде здійснювати відключення житлових будинків від послуг, де всі мешканці боргують за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання перед підприємством. Це передбачено Законом України «Про житлово-комунальні послуги». На даний момент таких будинків є близько 50. Зараз на підприємстві проводиться підготовка до відключень таких будинків. Мешканців усіх житлових будинків, які підпадають під дану санкцію, буде попереджено про відключення відповідно до законодавства.

Тож, якщо стан розрахунків споживачів за послуги перед КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» не покращиться, вже після травневих свят будинки, де всі мешканці є боржниками теплопостачального підприємства, ризикують залишитися без послуги з централізованого гарячого водопостачання.

Щоб реструктурувати заборгованість потрібно: укласти договір з КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго», що передбачає сплату боргу рівними частинами (разом із поточними нарахуваннями) протягом визначеного періоду. Але є умова- одразу потрібно сплатити 30% від суми всього боргу. Наприклад: якщо Ви боргуєте 10 тисяч гривень, то Ви можете укласти договір для виплати боргу частинами, але 3333 (30%) гривень Вам доведеться сплатити одразу, а вже залишок -6667 гривень- будете сплачувати рівними частинами протягом визначеного терміну. Якщо термін визначається- рік, то протягом року Вам щомісяця доведеться сплачувати по 555 гривень. Але крім цих 555 гривень Ви обов’язково маєте сплачувати поточні щомісячні нарахування за спожиті послуги протягом цього року.

Вінниця.info