14 листоп. 2016 15:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

48

0

Через браконьєрів, які намагалися спиляти сосну, люди в Козятинському районі сиділи без світла

Через браконьєрів, які намагалися спиляти сосну, люди в Козятинському районі сиділи без світла

 Сосна пошкодила високовольтну лінію


Через браконьєрів, які намагалися спиляти сосну, люди в Козятинському районі сиділи без світла

 Через негоду з 13 на 14 листопада було пошкоджено понад сотню ліній електропередач на Вінниччині. А в Козятинському районі кілька сіл та частина райцентру на кілька годин залишились без світла через браконьєрів, які спиляли сосну і дерево при падінні обірвало високовольтну лінію електропередач.

Про це 14 листопада повідомив Вінниця.info генеральний директор ПАТ «Вінницяобленерго» Андрій Поліщук.

«Ушкодження ліній так швидко відбувалося. Одна за іншою. Ми просто не встигали ремонтувати. Але можу запевнити, що жоден споживач залишався без освітлення більше години. Станом на 11 ранку, без електрики залишалося ще 26 ліній. Але з кожною годиною їхня кількість зменшується. Негода завдала незручностей і нам. Дві наші оперативних бригади потрапили у снігову пастку. Рятувальники витягали наші машини. Це було у Калинівському та Козятинському районах. Поки наші працівники лагодили лінії, їх самих замело. Це було в полях, неподалік сіл села. Ми б звичайно могли їх і самі витягти Маємо один БРДМ. Але це було б дуже довго та затратно по бензину. Нас врятували рятувальники. Раніше у нас було 26 БРДМ-ми, але ми залишили лише однин на всю область. Решту передали на АТО», - розповів генеральний директор ПАТ «Вінницяобленерго» Андрій Поліщук.

Не обійшлось і без прикрих випадків за участі людей. Так, 13 листопада близько години без електрики залишилися кілька сіл та частина Козятина, через те що в с. Глухівці браконьєри спиляли сосну і дерево впало на високовольтну лінію.

«О 14.50 годині надійшло повідомлення про порушення магістральної лінії на 110 кіловольт у селі Глухівці Козятинського району. Оперативна бригада, яка виїхала на огляд лінії, помітила, що перешкоджання сталося через те, що невідомі спиляли сосну. Воно і впало на лінію. Ми звернулися до правоохоронних органів, щоб знайшли та покарали винуватців. Бо це не лише умисне ушкодження об’єктів енергетики, та і незаконна вирубка. Взагалі, то спилили три дерева. Два дерева лягли так, як було потрібно, а одне на лінію впало. Тому, не лише вчорашня негода наробила нам лиха. Люди самі зробили гірше», - говорить Андрій Поліщук.

Нагадаємо, через снігопад 13 – 14 листопада в області було знеструмлено 63 населених пункти.

Вінниця.info