26 верес. 2019 12:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

90

0

Через два роки вибухів на Калинівському арсеналі на відшкодування наслідків потрібно ще майже 2 млн. грн

Через два роки вибухів на Калинівському арсеналі на відшкодування наслідків потрібно ще майже 2 млн. грн

У 2017 році на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації Уряд виділив 100 млн грн з резервного фонду держбюджету


Через два роки вибухів на Калинівському арсеналі на відшкодування наслідків потрібно ще майже 2 млн. грн

26 вересня на Вінниччині згадують про другу річницю вибухів на 48 арсеналі Міністерства оборони України. Надзвичайна ситуація у 2017-му шокувала всю країну. З десяти навколишніх сіл Калинівського і Вінницького районів евакуювали понад 24 тисячі людей. Було зруйновано десятки будинків. Тисячі понівечено уламками снарядів. За інформацією, наданою Калинівською райдержадміністрацією, для завершення відновлювальних робіт наразі необхідно ще 1 млн. 942 тис. грн.

Повідомляє у Вінницький обласній державній адміністрації.

«Органами місцевого самоврядування спільно з Калинівською райдержадміністрацією здійснено повторне обстеження житлових будинків в селі Павлівка, за результатами якого виникла потреба в додаткових коштах. У вищевказане суму входить: адресна грошова допомога згідно заяв постраждалого населення та актів обстеження робочою групою при Павлівській сільській раді – 1 млн 862 тис. грн; відшкодування за самостійно придбані будівельні матеріали згідно заяв та платіжних документів – 80 тис. грн. Зазначені кошти планується виділити за рахунок районного бюджету та бюджету Павлівської ОТГ». - зауважують у Вінницькій ОДА.

У 2017 році на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації Уряд виділив 100 млн грн з резервного фонду держбюджету. Також було залучено кошти місцевих бюджетів в сумі 9 млн грн: 2,8 млн грн з обласного бюджету, 5 млн грн з міського бюджету м. Вінниця, 1,2 млн грн з районних бюджетів.

Обласною державною адміністрацією було затверджено та погоджено в Мінекономрозвитку переліки витрат, пов'язаних із проведенням заходів щодо ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, на загальну суму 48,7 млн грн.

Протягом 2017 року фактично проведений обсяг видатків за рахунок резервного фонду державного бюджету, пов'язаних із ліквідацією наслідків надзвичайної ситуації, склав 35,1 млн гривень.

Для завершення аварійно-відбудовних робіт із обласного бюджету на початку 2018 року виділено 1 млн 155 тис. грн для компенсації населенню витрат за придбані з метою відновлення пошкоджених домогосподарств будівельні матеріали. Окрім цього, відповідно до рішення сесії обласної Ради в липні 2018 року районному бюджету Калинівського району з обласного бюджету на завершення аварійно-відновлювальних робіт було виділено 5 млн грн. Всього у 2018 році з обласного бюджету було виділено 6 млн 155 тис. грн для надання адресної грошової допомоги населенню та оплату проведених відновлювальних робіт.

Нагадаємо, 11 вересня на території арсеналу біля Калинівки сталось загорання сухої трави. Здетонували боєприпаси, які не були утилізовані. В школах навколишніх сіл дочасно призупинили навчання та евакуювали дітей з навчальних закладів.

Вінниця.info