14 берез. 2020 19:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

117

0

Через пів року «затишшя» Гройсман дав інтерв’ю: Люди, які залежні від влади, вони хворі. Відео

Через пів року «затишшя» Гройсман дав інтерв’ю: Люди, які залежні від влади, вони хворі. Відео

Екс-прем’єр України Володимир Гройсман дав велике інтерв’ю після пів року «затишшя»


Через пів року «затишшя» Гройсман дав інтерв’ю: Люди, які залежні від влади, вони хворі. Відео

Екс-прем’єр України Володимир Гройсман дав велике інтерв’ю після пів року «затишшя» на каналі «Україна 24». Інтерв’ю стосувалося багатьох тем, зокрема про стан економіки, робота уряду Гончарука, пандемії коронавірусу, цін на газ тощо.

Гройсман розповів, що коли залишив посаду прем’єра, дав слово, що протягом пів року не буде давати публічних інтерв’ю, це був період «подивитися на все зі сторони».

«Коли я залишив посаду прем’єр-міністра, я сам собі дав слово, що шість місяців не буду давати публічних інтерв’ю і зустрічатися з журналістами. В принципі, для мене це був певний період – на все подивитися зі сторони, як відбувається життя в державі. Можу сказати, що всі 6 місяців я не був байдужим до того, що відбувається і жив звичайним життям.

Мій день мало змінився. Я завжди це говорю, що в мене немає вільних днів і не було всі 6 місяців. Були зустрічі, постійно працювали з командою. Єдине, що я більше приділяю часу свої родині. Це прекрасно.

Ті люди, які залежні від влади – вони хворі. Я себе відношу до категорії людей, які відносяться до будь-яких змін. Влада не є постійною. Це нормально. Якщо ти захворів владою – це проблема», – каже Володимир Борисович.

Через пів року «затишшя» Гройсман дав інтерв’ю: Люди, які залежні від влади, вони хворі. Відео

Стосовно коронавірусу у світі, зокрема в Україні, Гройсман вважає, що прийняті владою міри є правильними, однак дещо запізнілими. Додає, що до вірусу треба ставитися спокійно, бо паніка – це точно не те, що може вилікувати.

«Весь світ не був готовий до того, що відбулося. На мій погляд, є декілька важливих кроків, які потрібно зробити владі. Перше – локалізація. Припинити поширення. Потрібно дуже чітко визначити всю інфраструктуру, яка потрібна для того, щоб виявляти і лікувати людей ефективно. Треба інформація. Те, що зараз ухвалив Уряд, з точки зору введення карантину, обмеження заходів, контролю на кордонах – це правильні рішення. Але я вважаю, що це все запізно. Його треба було приймати раніше для того, щоб поширення могло бути меншим. Також вважаю, що влада повинна людям абсолютно чітко говорити про те, що відбувається, що є в наявності, які заходи приймаються. Я думаю, що така ясність зробить свою справу з точки зору і локалізації, і поширення, і самого лікування. Треба подбати про лікарів. Це ті, хто стоять сьогодні на передовій. Вони мають, передусім, бути забезпечені. Загалом до вірусу треба ставитися спокійно, тому що паніка – це не є те, що може вилікувати. В нас є багато фахівців в Україні. Тут треба спиратися на рекомендації ВОЗ, спиратися на досвід країн.

Я пам’ятаю, коли я був міським головою у Вінниці. Якщо був типовий грип, я завжди намагався на день-три раніше закрити заклади, аби не було серйозного поширення. В багатьох випадках це допомагало. Тому я вважаю, що на рівні країни не треба «умнічати», а виконувати всі чіткі кроки, аби зберегти українців», – каже Гройсман.

Через пів року «затишшя» Гройсман дав інтерв’ю: Люди, які залежні від влади, вони хворі. Відео - фото 2

Додає, що передусім владі потрібно звернути увагу на людей похилого віку, оскільки за статистикою по захворюваності, вони в найбільшій групі ризику.

«Ми бачимо по статистиці, що є група ризику – люди від 60 років, які мають хронічні захворювання. Сьогодні треба провести дуже серйозні заходи. Ми маємо потурбуватися про наших батьків, бабусів і дідусів. Вони в загрозі. Тому треба зробити заходи, щоб в них були відповідні антибактеріальні засоби. В нас є багато госпіталів, де перебувають люди – вони в ризику. По статистиці, чоловіки хворіють більш важко – це також треба враховувати», – зазначив Гройсман.

Через пів року «затишшя» Гройсман дав інтерв’ю: Люди, які залежні від влади, вони хворі. Відео - фото 3

Володимир Гройсман також торкнувся теми дефолту та наскільки серйозна його загроза в Україні.

«Я не бачу в дефолті жодного позитиву для українців, тому що люди дуже сильно постраждають. Будучи прем’єр-міністром, я все робив для того, щоб якомога далі відійти від можливості дефолту. Колись наш зовнішній борг до ВВП був 81%, я передавав справи – борг був 51%. Ми вже перейшли до тієї категорії країн, де співмірність ввп країни і боргу вже була за межами ризику. Таку політику треба було продовжувати. Я не бачу жодної людини в країні, яка би абсолютно чітко зважила сьогодні у владі і презентувала суспільству, що таке дефолт, які його наслідки, що ми втратимо, який буде курс долара, яка буде інфляція і як це відзначиться це на житті людей. Коли від дефолту постраждають і так нужденні люди, а в нас більшість не живуть в розкоші, то я вважаю, що на такі кроки йти – абсолютно безвідповідально і категорично», – каже Володимир Гройсман.

Повне інтерв’ю з Володимиром Гройсманом:


Вінниця.info

title