26 квіт. 2018 15:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

69

0

Через популізм депутата діти в селах могли залишитись без шкільних автобусів

Через популізм депутата діти в селах могли залишитись без шкільних автобусів

 Депутат Вінницької облради: в переліку немає мого округа


Через популізм депутата діти в селах могли залишитись без шкільних автобусів

 26 квітня на розгляд сесії Вінницької обласної ради призначили 75 питань. Голосування за важливі рішення проходило «на межі», адже для підтримки рішення потрібно було 43 голоси, при цьому спочатку в залі було 53 народні обранці, потім залишилось 44.

Одним з проектів рішення, що викликало резонанс, стало внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік. Рішенням передбачалося направити 7,8 млн. гривень на охорону здоров’я, в тому числі 200 тис. гривень - на лікування Ангеліни Колісник та 10455,7 тис. гривень залишку освітньої субвенції на закупівлю шкільних автобусів. Але депутат Євген Власюк (Самопоміч) виступив, проти та закликав колег не голосувати за рішення, мовляв у переліку районів, де закуплять шкільні автобуси немає його округу…

Через популізм депутата діти в селах могли залишитись без шкільних автобусів 

Така позиція викликала в депутатів негатив. Власюка почали переконувати у важливості рішення, адже діти в сільській місцевості вже кілька років ходять до школи пішки, при тому що є опорні школи і деякі райони виділили 800 тис. гривень для співфінансування на закупівлю шкільних автобусів.

Лариса Білозір (БПП), не стримуючи емоцій в залі говорила, що треба за автобуси проголосувати, тому що в деяких з цих громад, діти кілька років ходять пішки до школи .

«Вже багато років в Теплицькому районі діти з сіл Цвіліхівка та Марківка пішки добираються до школи, щодня долаючи кілька кілометрів. Сьогодні треба підтримати виділення автобусу Краснопільській ОТГ, яка формує опорну школу в Краснопілці, Новеньким автобусом планували підвіз дітей саме з цих сіл Теплицького району. Автобуси конче необхідні й Шаргородському району, і ще 8-ми громадам. Якщо зараз не проголосуємо, діти не зможуть добиратися до шкіл», - переконувала депутатка.

Через популізм депутата діти в селах могли залишитись без шкільних автобусів - фото 2 (фото Сергія Хіміча)

Загалом по області є нестача в 71 автобусі, кошти в бюджеті є, але частково, тому і розподілили їх за принципом нагальної потреби.

Сьогодні, після тривалих дискусій та переконань депутатів та директора департаменту фінансів Миколи Копачевського, який запропонував виключити з рішення перелік районів, а просто залишити суму видатків, рішення підтримали.

В переліку було і рішення про виділення коштів на лікування 9-річної Ангеліни, яка хворіє на рідкісне генетичне захворювання – Синдром Ларона. Зріст дівчинки 81 см. Для лікування дитини лікарі призначили препарат, який обходиться в 1600 євро на місяць.

«Я ще минулого року зверталась до голови та депутатського корпусу, аби підтримати маленьку Дюймовочку Ангеліну Колісник з Теплика. Тоді депутати підтримали виділення коштів у сумі 200 тис. гривень і дякуючи підтримці Микола Копачевського було виділено кошти на Теплицьку ОДА. Але, якимось дивним чином, вперше на моїй пам`яті, кошти по незрозумілим причинам, не були направлені на лікування. Сьогодні депутати вже вдруге проголосували, аби допомогти дитині. Візьму під свій особистий контроль виділення коштів на лікування цієї дівчинки. Цього разу дитина обов`язково отримає необхідні ліки», - прокоментувала Лариса Білозір.

Ангеліна Колісник 

Через популізм депутата діти в селах могли залишитись без шкільних автобусів - фото 3 

Вiнниця.info