22 січ. 2020 11:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

81

0

Через пташиний грип на Вінниччині спалили 22,5 тисячі курей

Через пташиний грип на Вінниччині спалили 22,5 тисячі курей

Всього на підприємстві – 98 тисяч пернатих.


Через пташиний грип на Вінниччині спалили 22,5 тисячі курей

У фермерському господарстві на території села Бугаків Немиріського району тривають заходи щодо локалізації і недопущення поширення вірусу пташиного грипу. 21 січня там знищили (спалили) 22 550 голів птиці. Всього на підприємстві – 98 тисяч пернатих.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба у Вінницькій області.

Нагадаємо, що до епізоотичного осередку, крім ПП «Хутір», віднесено господарства ТОВ «Немирів-Поділля» та СТОВ «Колосок», які розташовані в с. Бугаків Немирівського району. Всього в епізоотичному осередку (в 3-х птахівничих господарствах) нараховується 116 тис. голів птиці.

Наразі, відповідно до вимог Інструкції з профілактики та ліквідації грипу птиці, зразки біоматеріалу будуть направлені для проведення відповідних досліджень та зберігання в міжнародну референс-лабораторію Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (МЕБ) у м. Вейбридж (Англія).

Крім того, Держпродспоживслужба проінформувала про випадок грипу птиці в Україні Всесвітню організацію охорони здоров’я тварин (МЕБ) та міжнародних торгових партнерів України, відповідно до міжнародних зобов’язань. Ведеться постійна робота з торговими партнерами.

Раніше ми писали, що у Вінницькій області зафіксували пташиний грип.

Вінниця.info